McLaren najavio skoru premijeru modela Speedtail

McLaren najavio skoru premijeru modela Speedtail

Prije gotovo dvije godine iz McLarena je stigla službena potvrda rada na automobilu pod kodnom oznakom BP23, kasnije je obavljeno da će ovaj model nositi oznaku Speedtail, a sada je službeno potvrđeno kako će premijera ovog automobila biti održana 23. listopada.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Podsjetimo, Speedtail je nakon modela P1 i Senna novo poglavlje mclarenove Ultimate serije. Za razliku od spomenutog dvojca kod kojih je naglasak bio na voznim sposobnostima na trkaćoj stazi, Speedtail je osmišljen kao “hyper-GT”, odnosno automobil koji bi svojim putnicima trebao pružiti luksuz i komfor. Dakako pri visokim brzinama.

Štoviše, Speedtail bi trebao biti najbrži tvornički cestovni McLaren do sada, a trenutno je poznato da će mu brzina biti veća od 391 km/h. Dotičnih 391 km/h je najveća brzina legendarnog modela F1, a dotičnih točaka ima još. Naime, Speedtail će imati tri sjedala sa središnje smještenim vozačkim sjedalom te dva suvozačka smještena sa strana i otraga.

Nadalje, i ovaj će novitet poput modela F1 biti proizveden u svega 106 primjeraka, a koliko je poznato već su odavno svi rasprodani unatoč cijeni većoj od dva milijuna Eura. Svaki će primjerak biti dodatno prilagođen kupcu putem programa McLaren Special Operations.

Na kraju se dodajmo da bi ovaj automobil trebao pokretati hibridni pogonski sklop snage preko 1000 KS, a za sada nema nikakvih dodatnih tehničkih informacija. Srećom , uskoro ćemo doznati više.

1