McLaren najavio novi model linije Super Series

McLaren najavio novi model linije Super Series

Britanski proizvođač sportskih automobila je objavio drugi teaser svog novog modela koji će naslijediti 650S, a priloženu je fotografiju popratila i najava kako će se raditi o modelu koji će “kupcima ponuditi nevjerojatno unaprjeđenje aerodinamičkih svojstava u odnosu na prethodnika”. Također, potvrđeno je i kako će taj novitet premijeru imati na ovogodišnjem ženevskom salonu.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Koliko je za sada poznato vjeruje se da će ovaj model nositi oznaku 720S što bi trebalo ukazivati na snagu njegovog pogonskog stroja, no McLaren se u s objavom ovog teasera usredotočio na aerodinamička svojstva vozila. Tako saznajemo kako će budući McLaren imati aktivno stražnje krilo s funkcijom zračne kočnice te da će ukupna aerodinamička učinkovitost zahvaljujući raznim izmjenama biti udvostručena. Povećan je i downforce (za oko 50%), kao i sposobnost hlađenja motora i kočnica.

Kako što smo već spomenuli, vjeruje se da će ovaj motor pokretati dorađena izvedba mclarenovog V8 čiji bi obujam sada trebao iznositi 4 litre. Uz očekivani hibridni dodatak snaga ovog pogonskog sklopa bi trebala iznositi 720 KS. Uz ranije objavljenu fotografiju dorađene karbonske šasije Monocage II smo saznali kako će samo zahvaljujući njoj masa vozila biti smanjena za 20-ak kilograma.

YouTube MP3 - Hotmail
1