McLaren donosi 5G modeme iz Formule 1 u “obična” vozila

McLaren donosi 5G modeme iz Formule 1 u “obična” vozila

Britanska kompanija McLaren Applied objavila je kako će tržištu ponuditi svoju "pametnu" 5G antenu za ugradnju u vozila, zasnovanu na logističkom sustavu koji su razvili za svoj tim Formule 1

Tehnologije razvijene za vrhunac svjetskog autosporta, Formulu 1, s vremena na vrijeme se “spuste” i u svijet običnih automobila. Ovoga puta jedna takva tehnologija povezana je s telekomunikacijama i praćenjem lokacija vozila, a donosi je britanski McLaren Applied. Najavili su kako će tržištu ponuditi svoje rješenje Halo 300, sklop s “pametnom” 5G antenom.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Rješenje za fleet management

On je izvorno razvijen za logističke potrebe momčadi McLarena u Formuli 1, gdje im omogućava detaljno praćenje lokacije cijele svoje flote kamiona. Osim toga, trajnom povezanošću na 5G mreže u pokretu, isti sustav omogućava i Wi-Fi putnicima u najrazličitijim prijevoznim sredstvima, u koja se Halo 300 može ugraditi. Ona uključuju autobuse, kamione, vlakove, tramvaje, brodove, ali i obične automobile.

Svojom tehnologijom povezivanja na više mreža odjednom, uređaj smanjuje područja na kojima inače ne bi bilo signala i u svakom trenutku omogućava kontrolu nad flotom vozila, i pouzdanu bežičnu vezu, zajedno s njihovim softverskim rješenjem Fleet Connect.

Halo 300 uključuje eSIM, 5G i Wi-Fi module, standardni CANBUS priključak za spajanje s vozilom, a sve to u jednom kućištu, bez dodatnih kabela, vanjskih modema i slično. “Kako ulazimo u novu eru autonomije, povezanih vozila i umjetne inteligencije, pametna i pouzdana veza u stvarnom vremenu omogućit će transformativan napredak u korištenju svih mogućih vrsta vozila. McLarenov Halo 300 prvi je korak na tom putu”, poručili su.

YouTube MP3 - Hotmail
1