McLaren će dizajnirati superautomobile kao Lockheed borbene avione

McLaren će dizajnirati superautomobile kao Lockheed borbene avione

Britanska marka superautomobila najavila je suradnju s kompanijom Lockheed Martin Skunk Works, koja bi trebala izroditi novi dizajn naprednih vozila budućnosti

Razvojni i dizajnerski studio Lockheed Martin Skunk Works zaslužan je za brojne napredne koncepte u području avijacije, pa su tako u njihovim pogonima razvijeni kultni modeli poput SR-71 Blackbirda, “nevidljivog” F-117 Nighthawka, tihog nadzvučnog zrakoplova X-59 QueSST, ili pak konceptualnog zrakoplova Darkstar, proslavljenoga u filmu Top Gun: Maverick.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Ova Lockheedova divizija svoju će novu suradnju imati s pomalo neočekivanim partnerom, proizvođačem superautomobila McLarenom. Partnerstvo automobilističke i zrakoplovne kompanije, obje poznate po naprednim i atraktivnim rješenjima, trebalo bi u svojoj srži imati tehnološki napredak, no više od toga za sada nije objavljeno. Umjesto detalja, dobili smo nekoliko fotografija McLaren Arture koja “pozira” ispred koncepta Darkstar i lovca F-117 u sjedištu Skunk Worksa.

U sklopu suradnje određeni će Lockheedovi sustavi biti prilagođeni za svijet automobila, jer, kako kažu, njihov pionirski softver određuje parametre sustava koji se kreću visokim brzinama točnije i brže nego što je to slučaj kod tradicionalnih metoda dizajna i tehnologije. U izjavi iz McLarena stoji i kako se nadaju da će suradnja biti dugotrajna i duboka, kao i da će njihovim kupcima kroz duži vremenski rok donositi razne pogodnosti.

YouTube MP3 - Hotmail
1