McLaren BP23 već rasprodan

McLaren BP23 već rasprodan

Već smo vas ranije u nekoliko navrata izvještavali o novom mclarenovom modelu koji će biti tzv. duhovni nasljednik legendarnog F1, odnosno GT s tri sjedala, čiji se razvoj trenutno vodi pod kodnim nazivom BP23, odnosno Bespoke Project 2 with 3 seats.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

McLaren je sada objavio novu skicu te nekoliko pojedinosti o ovom automobilu, a među najznačajnijima je svakako ona kako nije bitno koliko novca imate jer ga više ne možete kupiti. Naime, cijela proizvodna serija je već rasprodana.

Također, iz McLarena su poručili da će ovaj, kako ga Britanci opisuju, Hyper-GT biti najaerodinamičniji pa čak i najsnažniji cestovni McLaren do sada. Točnije, njegov hibridni pogonski sklop, čiji će dio vjerojatno biti i 4.0 V8 bi-turbo, bi trebao razvijati snagu veću od 900 KS. Dakle, BP23 će biti snažniji i od P1 s kojim će činiti ultra ekskluzivni dvojac mclarenove Ultimate serije.

Za razliku od P1 ovaj će novitet svojim kupcima ponuditi više luksuza te biti manje orijentiran za vrhunsko svladavanje zavoja i trkaćih staza, a više za dugačka putovanja.

Prema onome što za sada znamo raspored sjedala će biti 1+2 sa središnje smještenim vozačkim sjedalom pa ostaje za vidjeti kako su u McLarenu zamislili da će vozač rješavati situacije poput plaćanje cestarine i sl, a upravo je navodno to bio jedan od glavnih razloga zbog kojeg su u McLarenu do sada zaobilazili revitalizaciju ovog rješenja.

To očito nije bio problem da se svi primjerci rasprodaju dvije godine prije nego što se očekuju prve isporuke. McLaren će navodno proizvesti svega 106 primjeraka (kao i F1) isključivo u coupe izvedbi i kupcima će biti omogućena intenzivna suradnja s odjelom MSO (McLaren Special Operations) kako bi prilagodili vozilo, prvenstveno vizualno, svojim željama i ukusima.

Cijena za sada nije poznata, no… Taj podatak ionako više nije važan.

YouTube MP3 - Hotmail
1