McLaren 720S – velika snaga i vrhunska aerodinamika

McLaren 720S – velika snaga i vrhunska aerodinamika

McLaren Automotive je na scenu stigao 2011. kada je na tržište došao MP4-12C, a njega je pak naslijedio 650S koji je bio više temeljito osvježenje nego novi model. Sada je pak McLaren predstavio u potpunosti novi automobil koji će u svakom pogledu zasjeniti svog prethodnika, a riječ je dakako o modelu 720S.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Prije svega recimo da je 720S dio mclarenove Super Series linije te se temelji na novoj verziji monocoquea koji je također izrađen od ugljičnih vlakana, a pokreće ga novi otraga smješteni bi-turbo V8 pogonski stroj čija se snaga i moment na podlogu prenose putem pogon na stražnje kotače.

Dakle, umjesto dosadašnjeg 3,8-litrenog motora u 720S će se ugrađivati novi 4,0-litreni bi-turbo V8 snage 720 KS te najvećeg okretnog momenta od 770 Nm. Hvale vrijedan podatak je da masa ovog automobila (sa svim tekućinama) iznosi 1419 kg što je dovoljno za najbolji omjer snage i mase u klasi, barem prema tvrdnjama iz samog McLarena.

Nadalje, zahvaljujući i vrhunskim aerodinamičkim svojstvima (sa sustavima aktivne aerodinamike) te 7-stupanjskom automatskom mjenjaču s dvije spojke ovaj će model do 100 km/h ubrzati za 2,9 sekundi, dok će mu najveća brzina iznositi 341 km/h.

Cijelu performance priču će dodatno upotpuniti napredni ovjes, precizni elektro-hidraulički upravljač, karbonsko-keramičke kočnice te vrhunski sustavi pomoći vozaču poput Proactive Chassis Control II i Variable Drift Control koji će omogućiti vrhunsku zabavu za upravljačem ovog vozila.

Na kraju se osvrnimo na elegantniji dizajn te unutrašnjost koja djeluje puno luksuznije i ergonomičnije od prethodnika. Također, bogatiji je popis opreme, a zanimljivu značajku, pored tzv. butterfly vratiju, svakako čini i sklopiva instrumentna ploča te “pozdravni program” koji će, između ostalog, prostora motora osvijetliti crvenom bojom kada se vozač približi automobilu.

Prve isporuke su zakazane za svibanj, a cijena noviteta će biti otprilike 5% veća od modela 650S.

YouTube MP3 - Hotmail
1