Mazda: sportski model s rotacijskim motorom je izgledan

Mazda: sportski model s rotacijskim motorom je izgledan

Glasine o povratku rotacijskog, odnosno Wankel motora u nekom novom mazdinom modelu kolaju već godinama, odnosno još od prestanka proizvodnje modela RX-8 2012. S obzirom kako se za sada ništa od svih tih glasina nije obistinilo neki su zaključili da je projekt sportske Mazde s Wankel motorom u potpunosti odbačen.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Ipak, tijekom prošle godine je stigla potvrda da će se rotacijski motor pojaviti kao tzv. range-extender, odnosno generator električne energije za električni pogon, a sada je mazdin europski potpredsjednik za odnose s javnošću Wojciech Halarewicz natuknuo mogućnost povratka ove tehnologije i u novom sportskom automobilu.

Točnije, Halarewicz je izjavio kako se mogućnost povratka rotacijskog motora u sportskom automobilu povećava razvojem prvog mazdinog električnog automobila koji se očekuje tijekom 2020.

Električni automobili bi trebali osigurati daljnji rast prodaje što će osigurati sredstva za razvoj i lansiranje budućeg novog sportskog automobil. Također, razvojem ovog motora kao range-extendera se povećava izglednost njegovog korištenja kao osnove za pokretanje automobila. Halarewicz je rekao i da u Mazdi postoji velika suglasnost među vodećim ljudima da u samom vrhu svoje modelne ponude imaju barem jedan automobil pokretan Wankelom.

Podijeli:
1