Mazda sama razvija svoj električni novitet

Mazda sama razvija svoj električni novitet

Nedavno smo vas izvijestili kako Mazda planira lansirati svoj prvi električno pokretani model tijekom 2020, ali i da bi isti mogao biti premijerno predstavljen već tijekom sljedeće godine. Sada stižu dodatne informacije o tom vozilu.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Najvažnija novost je svakako ona da će dotični model imati tehnologiju koju je Mazda sama razvila. Potvrdio je to mazdin šef za Europu Jeff Guyton, a pod tehnologiju je gotovo sigurno svrstao električni pogonski sklop za sada nepoznatih performansi.

Guyton je dodao i kako će tehnologija koju Mazda trenutno razvija s Toyotom i Densom također stići na tržište, ali vjerojatno par godina kasnije. Drugim riječima, ova će tehnologija biti osnova neke šire mazdine električne ponude u budućnosti, no svoju električnu priču Mazda će započeti sama s obzirom da je i razvoj ovog noviteta započela prije postizanja sporazuma s Toyotom i Densom.

Kao što smo već rekli podataka o samom pogonskom sklopu za sada nema, kao što nema nikakvih informacija o automobilu u koji će se ugrađivati. Dakle, nije poznat njegov karoserijski oblik ni njegova veličina, no Guyton je još ranije izjavio da mazdin EV neće izgledati “kao frižider” te da neće izgledati “previše digitalno”, već da će prihvatiti prepoznatljiv mazdin dizajn. Također znamo da će se raditi o u potpunosti novom modelu.

Iz istog izvora saznajemo i kako će Mazda tijekom sljedeće godine svoju ponudu na europskim tržištima proširiti s tzv. blagim hibridima u koje će se ugrađivati novi SkyActiv-X motori. Godinu dana poslije električnog noviteta Mazda će lansirati plug-ih hibridne modele. Na kraju još dodajmo kako Guyton vjeruje da će se potražnja za dizelskim motorima na europskim tržištima donekle oporaviti u narednom razdoblju pa u Mazdi svakako ne namjeravaju odustati od njih.

Podijeli:
1