Mazda CX-30 – na tržište stiže za nekoliko mjeseci

Mazda CX-30 – na tržište stiže za nekoliko mjeseci

S obzirom da se tržište trenutno ne može zasititi SUV-ova i crossovera Mazda je odlučila svoju ponuditi proširiti još jednim CX modelom. Tako je na ženevskom auto salonu predstavljen model CX-30. Radi se o crossoveru koji će svoje mjesto u mazdinoj ponudi zauzeti između model aCX-3 i CX-5.

Prodaja ovog automobila na europskim će tržištima započeti sredinom godine. Svoje kupce, one kojima je CX-3 premali, a CX-5 prevelik, će prije svega privlačiti modernim i dinamičnim dizajnom karakterističnim za svog proizvođača. Riječ je o tzv. Kodo dizajnu kojeg karakteriziraju atraktivne mladenačke linije, čiste površine i svojevrsna jednostavnost, kao i usklađene proporcije.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Unutrašnjost je također pojednostavljena i user-friendly. Kokpit je pregledan i oku ugodan, a broj klasičnih prekidača osjetno smanjen. U Mazdi napominju kako je preglednost van vozila na zavidnoj razini što će dodatno pojednostaviti svakodnevnu upotrebu.

U usporedbi s modelom Mazda3, na kojem se i temelji, ovaj novi crossover ima podnicu povišenu za 25 mm, a zapremina prtljažnika mu iznosi za ovaj segment respektabilnih 430 l. Ukupna duljina mu iznosi 4395 mm, a međuosovinski razmak 2655 mm.

Možda najsnažniji adut modela CX-30 je činjenica da će ga pokretati posljednja generacija Skyactiv motora, uključujući i Skyactiv-X. Konkretnije, očekuje se da će CX-30 motorizaciju posuditi o Mazde3, što znači kako će, ovisno o tržištu, biti dostupan s 1,5, 2,0 o 2,5-litrenim benzincima s tzv. blagim hibridom te 1,8-litrenim dizelašem. Ovi će motori biti upareni sa 6-stupanjskim ručnim ili automatskim mjenjačima, a u ponudi bi se trebala naći i izvedba s pogonom na sva četiri kotača.

Podijeli:
1