Maybach je dobio prvi plug-in hibridni model

Maybach je dobio prvi plug-in hibridni model

Mercedes‑Maybach S580e donosi preko 100 godina staroj marki automobila dašak modernog doba. Prvi je to elektrificirani plug-in Maybach, koji će označiti početak novog doba luksuznih automobila

Mercedes će iz svoje ponude početi vrlo brzo izbacivati postojeće modele, da bi napravio mjesta novima, redom luksuznim limuzinama s električnim ili elektrificiranim pogonom. U skladu s tom strategijom, predstavljen je novi Mercedes‑Maybach S580e, prvo vozilo pod markom Maybacha koje donosi plug-in hibridnu verziju pogonskog sklopa.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Marka, osnovana prije nešto više od 100 godina, s ciljem stvaranja “najboljih od najboljih” automobila, nekoliko je puta potpuno promijenila smjer u kojem njihov razvoj ide, kako bi iznova oduševljavali svoje kupce i nadmašivali njihova očekivanja. Nadaju se kako će tako biti i ovoga puta, odnosno da će prvi plug-in hibrid uspješno kombinirati luksuzno iskustvo s tihom vožnjom.

Do 100 km na struju

Mercedes‑Maybach S580e tako omogućava potpuno nečujno kretanje, samo na električni pogon, čime i inače tih interijer postaje još tiši. Lokalne emisije štetnih plinova u tom su slučaju potpuno eliminirane, a elektromotor snage 150 KS veliku limuzinu može pogoniti do 100 kilometara u 100% električnom načinu rada.

Kada mu zatreba snage i brzine, uključuje se moćni redni 3-litreni benzinski šestocilindraš snage 367 KS, pa je ukupna vozaču dostupna snaga čak 510 KS, uz 750 Nm okretnog momenta. Od 0 do 100 km/h ova će velika limuzina stoga ubrzati za 5,1 sekundi. Najviša brzina na struju je 140 km/h, a na hibridni pogon 250 km/h.

U vozilo je ugrađen i 11-kilovatni punjač za priključivanje na kućnu utičnicu, a kao opcija nudi se i 60 kW istosmjerni punjač, koji može potpuno napuniti bateriju za samo pola sata. Mercedes‑Maybach S580e će biti odmah dostupan za narudžbu u Europi, a cijena mu za sada nije poznata.

YouTube MP3 - Hotmail
1