Maserati testira električni pogon i novi zvuk za svoje automobile

Maserati testira električni pogon i novi zvuk za svoje automobile

Talijanski proizvođač luksuznih automobila Maserati je objavio da kreće s testiranjem prvog 100% električnog pogonskog sustava za nova vozila, kao i karakterističnog novog zvuka koji će iza njih ostajati

U okviru programa primjene svojih planova za elektrifikaciju proizvodnog programa, tvrtka Maserati započela je s fazom testiranja svojih potpuno novih električnih pogonskih sustava kojima će u budućnosti biti opremljeni modeli ove marke, priopćili su iz legendarnog talijanskog proizvođača luksuznih vozila.

Izrađena su, kažu, eksperimentalna vozila opremljena novim 100% električnim i inovativnim pogonskim sustavom sa 100% Maserati tehnologijom. Sve to događa se u novom centru inovacija “Innovation Lab” u Modeni.

Snaga, ali i zvuk

Novi potpuno električni modeli automobila imat će prepoznatljiv zvuk, koji je već jedinstvena odlika svih automobila Maserati opremljenih klasičnim motorima s unutarnjim izgaranjem. Kupci će tako moći uživati u vozilima na 100% električni pogon koja pružaju užitak pri vožnji, udobnost, snažne performanse, ali također imaju i jedinstven i prepoznatljiv zvuk – čije naznake se mogu čuti u priloženom video isječku.

Putem cestovnih ispitivanja i testiranja na trkaćim stazama prikupit će se važni podaci za razvoj i daljnje usavršavanje novih električnih pogonskih sustava koji će se rabiti na budućim modelima iz proizvodnog programa Maserati.

Kad je riječ o modelima koje će Talijani prve elektrificirati, tu nema mnogo iznenađenja: novi Maserati GranTurismo i GranCabrio bit će prvi automobili marke sa 100% električnim pogonom, a izrađivat će se u tvornici u Torinu. Svjetlo dana bi trebali ugledati 2021. godine.

Podijeli:
1