Maserati sprema još jedan crossover

Maserati sprema još jedan crossover

Šef Maseratija i Alfa Romea, Reid Bigland, je u svom posljednjem intervjuu Auto Motor und Sportu je otkrio par pojedinosti o budućnosti maseratijeve ponude. Točnije, rekao je da će produkcijski Alfieri biti istinski sportski automobil te da Levante vjerojatno neće dugo ostati jedini crossover s maseratijevom značkom.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Prije svega recimo da Levante bilježi više no zadovoljavajuće prodajne rezultate pa bi Maserati u ovoj godini mogao prodati oko 25.000 primjeraka što su za ovu marku odlične brojke. Stoga ne treba čuditi želja vodstva da svojim kupcima ponudi još jedan model. Konkretnijih informacija nema, no vjerojatno će se raditi o novitetu manjem od Levantea čija će cijena biti nešto pristupačnija, dok bi Levante trebao dobiti ferrarijev V8 motor.

Raniji planovi o dolasku produkcijske izvedbe modela Alfieri su odgođeni, što je i otprije poznato, no Bigland je potvrdio kako se od samog projekta nije odustalo te da je rad nastavljen. Ipak, nije htio ulaziti u detalje o samom automobilu niti reći kada možemo očekivati premijeru.

Na kraju priče o Maseratiju recimo i da je Bigland rekao kako je životni ciklus modela GranTurismo produljen zbog stabilne prodaje, no da se već radi na nasljedniku koji vjerojatno neće odmah stići na tržište nakon gašenja proizvodnje trenutne generacije. Drugim riječima, mogući su “kraći zastoji u isporukama.”

Što se Alfe tiče, čini se da bi modeli MiTo i Giulietta ipak mogli dobiti nasljednike. Podsjetimo, svojevremeno se pričalo da će Alfa ukinuti ove modelne linije, no njihova popularnost u Europi, Meksiku, Japanu i na drugim pojedinim tržištima, kaže Bigland, bi im ipak trebala osigurati dolazak novih generacija. Ovdje ipak treba reći da bi dotični modeli “mogli izbjeći hatchback karoserijski oblik.” Drugim riječima, moguće je da će noviteti prihvatiti vrlo popularni oblik crossovera.

1