Maserati Levante GTS – SUV s 550 ferrarijevih konja

Maserati Levante GTS – SUV s 550 ferrarijevih konja

Maserati je predstavio novu, GTS izvedbu svog SUV-a, odnosno modela Levante, a riječ je o modelu kojeg pokreće za ovu namjenu posebno prilagođeni ferrarijev motor. Točnije, u Levante GTS je ugrađena izvedba 3,8-litrenog bi-turbo V8 pogonskog stroja koji se originalno ugrađivao u Quattroporte GTS.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Prije svega treba reći da je ovaj motor sada prilagođen za suradnju sa sustavom pogona na sva četiri kotača (Q4 Intelligent All-Wheel Drive) te da mu snaga sada iznosi 404 kW, odnosno 550 KS (40 manje od hardcore izvedbe Trofeo) pri 6250 o/min, kao i da razvija najveći okretni moment od 730 Nm između 2500 i 5000 o/min.

Zahvaljujući specifičnom opterećenju od 3,9 kg/KS Maserati Levante GTS je sposoban ubrzati do 100 km/h za svega 4,2 sekunde, dok mu najveća brzina iznosi 292 km/h. Proizvođač zbog ovoga kaže kako je riječ o sportskom automobilu zamaskiranom u luksuzni SUV.

Nadalje, učinjene su dorade šasije i ovjesa te kočničkog sustava i upravljača. Dotjeran je i styling, kako vanjštine tako i interijera, a obogaćena je i oprema. Posebno vrijedi istaknuti 22-colne kotače, nove Pieno Fiore kožne presvlake, audio sustav Harman Kardon, infotainment MTC+ te sustav IVC (Integrated Vehicle Control) koji ne samo da ispravlja nestabilnost vozila, već ju i prevenira čime dodatno povećava stupanj aktivne sigurnosti te vozne sposobnosti ovog automobila.

Podijeli:
1