Maserati – elektrifikacija, novi SUV-ovi i Alfieri

Maserati – elektrifikacija, novi SUV-ovi i Alfieri

Maserati u narednih nekoliko godina čeka temeljito obnavljanje ponude, a svaka novost će za cilj imati daljnje podizanje imidža ove marke ekskluzivnog dijela Grupe FCA.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Prije svega treba reći kako će na tržište stići ime Aliferi, no radit će se o zamjeni naziva GranTurismo. Drugim riječima, ubuduće će Maserati kupcima nuditi dva Alfierija luksuzni Coupe i Cabriolet koje će pokretati plug-in hibridni pogonski sklopovi koji će ovim modelima omogućiti najveću brzinu iznad 300 km/h, dok će zahvaljujući E-AWD sustavu s tri motora te aktivnoj aerodinamici ubrzavati do 100 km/h za oko 2 sekunde.

Ostale novosti će uključivati laganu konstrukciju, 800-voltnu bateriju, brzo vrijeme punjenja te zavidnu autonomiju, a isto će vrijedi i za novi Quattroporte i Levante.

U konačnici će Maserati u doglednoj budućnosti predstaviti osam plug-in hibridnih modela te četiri baterijska električna vozila, a s njima će biti ponuđen i sustav autonomnog upravljanja treće razine. Model Ghibli će biti dodatno unaprijeđen, no za sada ne treba očekivati novu generaciju što znaći kako će dobiti električni pogonski sklop koji je dio strategije Maserati Blue.

Na kraju dodajmo kako u Maseratiju planiraju lansirati i novi veći SUV. Za sada nema konkretnijih informacija o ovom vozilu, no poručeno je kako će imati raspodjelu mase od 50 naprema 50, dinamični Q4 AWD, vrhunska vozna svojstva i visoku razinu upravljivosti te, dakako, plug-in hibridni pogonski sklop.

Ukratko, budući maseratijevi modeli će konkurirati Porscheu, Tesli i sl, kombinirajući dinamičnost, luksuz te napredne elektrificirane pogonske sklopove.

Podijeli:
1