Marilyn, posljednji susret – izložba u salonu DS World Paris

Marilyn, posljednji susret – izložba u salonu DS World Paris
foto: ©The Bert Stern Trust / Courtesy Staley-Wise Gallery New York

Dva dana i jedna noć, odnosno tri duga snimanja u mirnom interijeru hotela Bel-Air u Los Angelesu, iznjedrili su tu fotografsku seansu koju je 1962. ostvario Bert Stern za časopis Vogue. Ukupno je nastala 2.571 snimka, od čega je 59 najznačajnijih izloženo u salonu DS World Paris, na adresi 33 Rue François 1er.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Marilyn Monroe With Roses Pink Tint

To događanje pripremio je Olivier Lorquin, kustos izložbe i ravnatelj muzeja Maillol, dok je autor postava izložbe Hubert Le Gall. Izložba uvodi posjetitelja u svijet glamura, intime i emocija uz bok modela DS iz trenutne kolekcije, ali i uz bok jednog rijetkog primjerka, modela DS 21 Cabriolet Export US iz rujna 1966.

Izložba će se moći posjetiti od 8. lipnja do 6. siječnja 2018. u salonu DS World Paris. Kao što kaže Julien Faux, direktor salona, “kroz kulturnu aktivnost salona DS World Paris, posjetitelji imaju lijepu priliku za ulazak u svijet marke DS. Taj je svijet u znaku profinjenosti, francuskog znanja i umijeća, inovacije i avangarde, prema uzoru na naše automobile. Programom koji nudimo predstavit ćemo umjetnike koji također dijele takav duh, odnosno koji ga utjelovljuju. Izložbom Marilyn, posljednji susret, slavimo bezvremenost ikone koja je bila ispred svog vremena”.

– – –

Posjetite stranice salona DS World Paris i marke DS Automobiles

1