Marcelo Brozović kupio Rolls-Royce Cullinan, o kakvom je vozilu riječ?

Marcelo Brozović kupio Rolls-Royce Cullinan, o kakvom je vozilu riječ?

Kako je to već danas uobičajeno, naš se nogometni reprezentativaca pohvalio na Instagramu svojim novim "trofejom", što nije promaklo medijima, a ni njegovim kolegama nogometašima, koje je sve odreda oduševio izborom

Možda ste već negdje pročitali kako je Marcelo Brozović postao ponosni vlasnik Rolls-Royce Cullinana, luksuznog terenca, odnosno da se time pohvalio na svom Instagramu. Evo to je ta objava, u komentarima možete vidjeti što su mu rekli obožavatelji i prijatelji (recimo, Dejan Lovren mu je prigovorio zašto nije uzeo roza boju):

-- tekst slijedi nakon oglasa --

O Rolls-Royce Cullinanu smo već pisali na Autonetu, prošle godine kada je predstavljen, pa podsjetimo se glavnih značajki ovog vrlo luksuznog i snažnog terenca, koji je doista sposoban dobro se snaći i na terenima u pravoj off-road vožnji.

Nakon Phantoma, Cullinan je drugi model temeljen na aluminijskoj platformi koju u Rolls-Royceu zovu “arhitektura luksuza”. Ova dva modela dijele i motorizaciju, odnosno i Cullinana pokreće 6,75-litreni V12 motor koji razvija snagu od 420 kW, odnosno 571 KS te najveći okretni moment od 850 Nm koji je dostupan već pri 1600 o/min. Najveća brzina elektronički je ograničena na 250 km/h.

Cullinan je opremljen posebno dorađenim zračnim ovjesom koji u svim uvjetima, odnosno na svim podlogama jamči tzv. Magic Carpet Ride, dakle udobno i komforno te sigurno putovanje koji će osigurati kontakt s podlogom te eliminirati veliku količinu vibracija. Jasno, ima pogon na sva četiri 22-colna kotača, sustav upravljanja na sva četiri kotača te sustav izbora načina rada pogonskog sklopa koji će ga prilagoditi raznim podlogama, a recimo i da je Cullinan sposoban proći krov vodu dubine 540 mm.

Dimenzije ovog automobila iznose 5341 x 2164 x 1835 mm, a međuosovinski razmak je 3295 mm. Masa Cullinana je 2.660 kg, a prosječna potrošnja se kreće oko 15 l/100 km.

Što se unutrašnjosti tiče kupci mogu izabrati između dvije konfiguracije stražnje klupe, odnosno klasičnu stražnju klupu (Lounge Seats) ili dva zasebna sjedala (Individual Seats).

Prostora unutar vozila ima više no dovoljno srijeda i otraga, a zapremina prtljažnika iznosi 560 l. Po prvi put u jednom Rolls-Royceu stražnja sjedala se mogu preklopiti pa zapremina prtljažnog prostora raste na 1.930 l, a ukupna iskoristiva duljina na 2.245 mm.

Tu priča o najpraktičnijem Rollsu nije gotova s obzirom da se u podnicu vozila mogu ugraditi dva piknik sjedala sa stolićem, a putnička kabina se može ograditi od prtljažnog prostora staklenom pregradom. Dakle, povećava se izolacija putničkog dijela u kojem se može održavati željena temperatura čak i kada je poklopac prtljažnika otvoren.

O kvaliteti izrade i materijala te svakojakoj luksuznoj opremi ne treba posebno trošiti riječi, a kupcima će ionako biti dostupne razne mogućnosti personalizacije. Za lakši ulazak u kabinu će se Cullinan automatski spuštati 40 mm, podnica je ravna, a ulazak otraga je olakšan ugradnjom straga ovješenih vratiju.

Poseban je naglasak na dakako na sustavima sigurnosti te infotainmentu, a cijena ovog vozila se kreće oko 350.000 Eura.

Podijeli:
1