Makedonski dizajner zamislio Yugo roadstera, terenca, kombija…

Makedonski dizajner zamislio Yugo roadstera, terenca, kombija…

Dejan Hristov privukao je prije dvije godine pozornost javnosti konceptom električnog Yuga za 21. stoljeće, a sada je svoju ideju proširio cijelim imaginarnim proizvodnim asortimanom te marke

Kako bi to izgledalo da je tvornica Zastava ostala na životu, pa da i danas proizvodi moderne automobile, u skladu s modernim trendovima u dizajnu i tehnologijama? Zapitao se to makedonski dizajner Dejan Hristov još prije dvije godine, kada je objavio vrlo zapaženi niz rendera. Na njima je prikazao legendarni Zastavin kompaktni model Yugo, redizajniran kao električni moderni gradski hatchback.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Yugo Roadster / Dejan Hristov

Iako ne znamo točno čime se Hristov bavio u međuvremenu, njegov profil na platformi Behance pun je raznih zanimljivih konceptnih rendera automobila, a najnoviji među njima ponovno za temu imaju – Yugo. Ovoga puta dizajn je išao u nekoliko smjerova, pa je tako Yugo dobio razne derivate. Tu su, uz ranije prikazani električni model, i kabriolet verzija, potom električni minivan, pa sportski coupé, robusni terenac te, možda i najzanimljiviji – Yugo Roadster.

Yugo Cabrio / Dejan Hristov
Yugo N-Duro / Dejan Hristov

Hristov poručuje kako njegovi koncepti nikako nisu vezani uz nekadašnju kompaniju Zastava, ali vjeruje da bi se Yugo u nekom obliku trebao vratiti u život. Smatra, naime, da bi niski troškovi rada i proizvodnje u Srbiji mogli biti potencijalno privlačni ulagačima. Kao i pri objavi svojih prvih rendera, kaže kako se nada da će njegove ideje potaknuti investitore i poduzetnike da se pozabave oživljavanjem nekadašnjeg simbola jugoslavenske industrije.

Yugo Sportover / Dejan Hristov
Yugo e-Van / Dejan Hristov

Svaki koncept dolazi uz niz ilustracija, dio kojih možete pronaći uz ovaj tekst, a sve ostale na ovom mjestu.

Yugo Roadster / Dejan Hristov
Yugo Roadster / Dejan Hristov

YouTube MP3 - Hotmail
1