Lynk & Co predstavio svoj treći model, limuzinski 03

Lynk & Co predstavio svoj treći model, limuzinski 03

Kineski proizvođač Lynk & Co je objavio prve službene fotografije svog novog modela koji će nositi oznako 03, a riječ je o limuzini koja će se temeljiti na CMA platformi koju će dijeliti s Volvom XC40 te drugim kompaktnim modelima ove švedske marke.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Podsjetimo, Lynk & Co je još uvijek relativno nova kineska marka automobila u vlasništvu Geelya, koji je i vlasnik Volva, a ranije je potvrđeno kako će se njegovi modeli za europska tržišta proizvoditi u Europi te će kupcima na Starom kontinentu biti vjerojatno dostupni samo s hibridnim pogonskim sklopovima.

03 je prije nekoliko mjeseci najavljen s konceptnim modelom koji je predstavljen u Šangaju, a službena premijera produkcijske izvedbe će se održati tijekom sljedećeg mjeseca u Chengduu. Kako se i očekivalo produkcijski će model ostati sličan limuzini, a kao i kod modela 01 i 02, koji su bili crossoveri, i kod ovog će vozila naglasak biti na bogatoj opremi, infotaimnentu, raznim ukrasnim elementima i sl.

Motorizaciju bi trebali činiti 3-cilindrični 1.5 turbo snage oko 150 KS te turbo 2.0 snage oko 190 KS, a ponuda će biti proširena i hibridnim izvedbama s ovim motorima. Proizvodnja Lynk & Co modela u Europi za Europu će započeti tijekom sljedeće godine, a prodaja tijekom 2020. Proizvodnja će biti povjerena pogonima Volva u belgijskom Ghentu, a implementacija raznih hibridnih te kasnije električnih pogona neće biti težak posao s obzirom da će se ovi Kinezi bazirati na modelima spomenutog Volva.

Konkretniji planovi za europska tržišta i dostupnost tek trebaju biti objavljeni.

Podijeli:
1