Luksuzna jahta s Lexusovim potpisom

Luksuzna jahta s Lexusovim potpisom

Osim što proizvodi skupocjene automobile, Lexus se nedavno okušao i u dizajnu luksuzne 20-metarske jahte opremljene najnovijim tehnologijama

Iako se primarno bavimo automobilima, vijest da je Lexus predstavio svoju 20-metarsku jahtu dovoljno je zanimljiva da se nađe na ovim stranicama – pogotovo ako pogledate atraktivnu galeriju koju su iz ove kompanije objavili. Toyotina divizija za luksuzna vozila prošloga je mjeseca u Miamiju predstavila svoju jahtu LY 650, za koju kažu da je “utjelovljenje Lexusovog nastojanja izlaska iz svijeta automobila radi pružanja inovativnih i zadivljujućih iskustava”.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

LY 650 se odlikuje jedinstvenim izgledom, karakterističnim za Lexusov dizajnerski potpis, kao i vrhunskim plovnim performansama. Nastala je na temeljima Lexus Sport Yacht Concepta prvi puta prikazanoga 2017. godine. Lexus je u ovoj jahti objedinio naprednu tehnologiju i majstorstvo radi pružanja nezamjenjivog iskustva koje potiče osjetila i premašuje očekivanja vlasnika, kako nekada na cesti tako i sada na moru.

Sportska luksuzna jahta duga je 65,5 stopa (20 metara), široka 5,8 metara, a pogone je dva Volvo Penta motora od 1.050, 1.200 ili 1.350 konjskih snaga. Na njoj ima prostora za šestero putnika u tri prostrane sobe, a tu je i “flybridge” – povišeni komandni most na kojem kapetan ili skiper mogu funkcijama broda upravljati putem touchscreeen ekrana. Svaki detalj odiše luksuzom i stilom, ali i tehnologijom.

Jahta je, primjerice, opremljena naprednom tehnologijom LY-Link koja je povezuje s kopnom i omogućava praćenje lokacije i svih parametara s plovila kako bi se bilo kakva anomalija otkrila na vrijeme. Vlasnicima ona omogućava kontrolu klima uređaja ili svjetala putem mobitela. Tu je i Mark Levinson Surround Sound System koji može omogućiti doživljaj koncertne dvorane u glavnom salonu.

LY 650 proizvodit će se u američkoj saveznoj državi Wisconsin. Proizvodni proces je, dakako, većinom zasnovan na ručnom radu, a gotovo svaki detalj moguće je prilagoditi željama kupca. O cijenama se iz Lexusa nisu očitovali.

Podijeli:
1