Lucid Air Sapphire kao opasan konkurent Teslinom Plaidu

Lucid Air Sapphire kao opasan konkurent Teslinom Plaidu

Američki proizvođač električnih limuzina Lucid ozbiljan je u namjeri postati dostojnim konkurentom Tesli. Najnoviji model njihovog Aira, barem na papiru, pokazuje bolje karakteristike od Modela S Plaid

Lucid, američki proizvođač koji silom želi postati “ubojica Tesle”, pohvalio se još jednim, do sada najmoćnijim modelom. Nakon što je njihova limuzina Air, nakon dugo čekanja, ušla u serijsku proizvodnju u tri izvedbe (Pure, Touring i Grand Touring), sada je dobila i predstavnika u najvišoj klasi.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Lucid Air Sapphire nova je inačica luksuzne sportske limuzine, opremljena s tri elektromotora, posebnim aerodinamičkim paketom i drugom naprednom opremom. Iz kompanije najavljuju da produkcijski model dolazi s ukupnom snagom motora od čak 1.234 KS, procijenjenim (EPA) dosegom od 687 kilometara s jednim punjenjem baterija i vrhunskim voznim karakteristikama. Među njima ističu se ubrzanje iz mjesta do 100 km/h za 1,89 sekundi (evo napokon i dostojnog konkurenta Neveri?), uz najvišu brzinu od čak 330 km/h. Pred tim će karakteristikama “pasti” i Teslin najopremljeniji Model S Plaid, ako se one pokažu točnima i u praksi.

Uz ekstremne performanse Lucid Air Sapphire trebao bi ponuditi i praktičnost u svakodnevnom korištenju, kao i udobnost. Opremljen je ekskluzivno za njega razvijenim sportskim sjedalima s grijanjem, hlađenjem i masažnom funkcijom, 34-inčnim “staklenim kokpitom” s brojnim funkcijama na infotainment zaslonima, audio sustavom s 21 zvučnikom, naprednim sustavom pomoći vozaču i hardverom spremnim za autonomnu vožnju.

Tu su i ugljično-keramičke kočnice, naplaci od 20″ sprijeda te 21″ straga s pokrovom od ugljičnih vlakana, prilagođeni gumama Michelin Pilot Sport 4S, kao i lagani aluminijski krov. Prednarudžbe su otvorene već sada, proizvodnja započinje sljedećeg mjeseca, a isporuke nedugo zatim. Cijena potpuno opremljenog modela, bez poreza i drugih davanja, u SAD-u je – udahnite duboko – 249.000 američkih dolara.

YouTube MP3 - Hotmail
1