Lotusov novi vlasnik želi konkurenta Ferrariju i Porscheu

Lotusov novi vlasnik želi konkurenta Ferrariju i Porscheu

Geely je, još uvijek relativno novi vlasnik Lotusa, a Kinezi žele od pomalo zaboravljenog britanskog proizvođača učiniti budućim konkurentom markama kao što su Ferrari i Porsche. Drugim riječima, Geely želi da lotusovim modeli postanu rivali najboljim vozilima iz segmenta luksuznih sportskih automobila.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Jedan od prvih poteza je revaulacija planova o lansiranju lotusovog SUV-a. Sukladno trendovima ovaj će model gotovo sigurno dobiti zeleno svjetlo za proizvodnju, a osnovu bi mu vrlo lako trebala činiti CMA (Compact Modular Architecture) platforma na kojoj se temelji i Volvo XC40. Podsjetimo, Geely je i vlasnik Volva.

U svakom slučaju taj, a i drugi budući modeli će morati zadovoljiti krucijalni zahtjev koju čini osnovu lotusovog imidža. Dakako, radi se o masi automobila, odnosno svi budući lotusi će se navodno i ubuduće moći pohvaliti vrlo niskom masom.

Za sada konkretnijih saznanja o tome kada bi ovaj model trebao doći na tržište nema. Sudeći prema načinu na koji Geely upravlja Volvom za očekivati je da će Kinezi Lotusu dati veliku slobodu, a u zamjenu za financijsku injekciju svoju tehnologiju će dijeliti s drugom proizvođačima pod geelyjevom kapom.

Podijeli:
1