Lotus radi na električnom hiperautomobilu?

Lotus radi na električnom hiperautomobilu?

Lotus bi se na svjetsku automobilsku pozornicu trebao vratiti u velikom stilu. Naime, ovaj britanski proizvođač, sada u kineskom vlasništvu i potpomognut kineskim kapitalom, navodno radi na razvoju novog električno pokretanog tzv. hiperautomobila koji će svojim performansama zasjeniti vozila kao što su Bugatti Chiron i sl.

Razvoj ovog vozila se vodi pod kodnom oznakom Omega, a konačna cijena će mu se kretati oko 2,5 milijuna Eura. Razvojni proces je već u naprednoj fazi pa bi, prema navodima britanskog Autocara, već tijekom sljedeće godine trebali vidjeti najavnu studiju koja će nam otkriti dosta o vanjskom dizajnu produkcijskog modela, a trebali bi saznati i neke pojedinosti o pogonskom sklopu te performansama.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Ukupna snaga pogona će se kretati preko 1000 KS, a pogon na sva četiri kotača je siguran. Baterije sljedeće generacije će omogućiti zadovoljavajuću autonomiju preko 400 km bez prevelike mase, jer ovdje je ipak riječ o Lotusu.

Kineski Geely, koji je lotusov vlasnik, želi pretvoriti britansku marku u svoj tzv. halo brand za najnaprednija tehnička i ina dostignuća, kao i za performanse. Jedan ovakav automobil je svakako put u tom smjeru. Na kraju dodajmo da se dolazak ovog automobila na tržište očekuje početkom sljedećeg desetljeća.

Proizvodnja će sigurno biti ograničena, a nakon Omege bi trebali slijediti i neki mainstream modeli koji će donijeti stalan prihod.

Podijeli:
1