Lotus potvrdio nove modele

Lotus potvrdio nove modele

Lotusov šef Jean-Marc Gales je potvrdio kako ovaj britanski proizvođač radi na dva nova sportska modela te kako je njihov razvoj posljedica priljeva sredstava od strane još uvijek relativno novog vlasnika, kineskog Geelya.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Među ova dva noviteta će se naći i novi predvodnik lotusove ponude, tzv. flagship koji bi na tržište trebao stići tijekom 2020. Ovaj će se model u lotusovoj ponudi smjestiti iznad Evore i u osnovi biti moderna verzija legendardnog modela Esprit.

Konkretniji podataka o njemu za sada nema, no za očekviati je da će se temeljiti na Evori te poput ostalih lotusovih automobila naglasak će biti na maloj masi, aerodinamičnosti i agilnosti.

Još je manje detalje poznato o drugom modelu koji će vrlo vjerojatno biti dvosjed. Za sada se ne zna hoće li biti riječ o nasljedniku modela Elise ili o nekom novom automobilu, no Gales je rekao da se “tržište pomiče upmarket” pa je za očekivati nešto opremljeniji model.

Na kraju dodajmo kako Lotus trenutno privodi kraju dizajn svog prvog SUV-a za kojeg se očekuje da će se temeljiti SPA platformi od Volva, a Gales je potvrdio da će trenutni modeli (Elise, Exige, Evora i 3-Eleven) još neko vrijeme nastaviti koristiti toyotine motore.

Podijeli:
1