Lotus planira dva coupe crossovera

Lotus planira dva coupe crossovera

Nije nikakva tajna da u Lotusu pod novim kineskim vlasnikom ozbiljno planira proširiti svoju ponudu, a s obzirom na trendove ne treba čuditi kako su u planu i crossoveri. Sada pak saznajemo da u Lotusu žele barem dva crossovera i to tzv. coupe crossovera koji bi bili konkurencija BMW-ovim X4 i X6 te drugim sličnim modelima.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Za sada pak nije poznato koji bi od ta dva nova crossovera na tržište stigao prvi, odnosno hoće li Britanci prvo lansirati manji ili veći crossover, no prvi bi navodno na tržište trebao stići 2020, a drugi godinu dana kasnije.

Spomenuti kineski vlasnik, Geely, je ujedno i vlasnik Volva pa je lako za pretpostaviti kako će Lotus za svoje crossovere pronači mnoge dijelove i tehnička rješenja kod Šveđana. Do koje će mjere to posuđivanje ići za sada nije poznato, no navodno neće uključivati samu platformu SPA koju primjerice koristi XC90.

S druge strane sasvim je izgledno kako će nove Lotuse pokretati 4-cilindrični motori iz Volva koji će biti dodatno dotjerani za veće performanse, a isti će biti i dio hibridnog pogonskog sklopa koji bi trebao omogućiti veću kombiniranu snagu, ali i manju potrošnju.

Dizajn vanjštine će dakako biti jedinstven, a isto vrijedi i za uređenje interijera. Insajderi navode da bi dotični modeli trebali biti najniži i najširi u svojim segmentima. Također, navodno će biti i najlakši u svojoj klasi pa će sve to zajedno rezultirati i najboljim voznim sposobnostima na stazi.

Podijeli:
1