Lotus najavio električni hiperautomobil Type 130

Lotus najavio električni hiperautomobil Type 130

Prošlo je više od deset godina otkako je na tržište stigao novi lotusov model. No, čekanju će uskoro biti kraj jer će ovaj britanski proizvođač sredinom srpnja na posebnoj priredbi u Londonu predstaviti električno pokretanu jurilicu koja bi trebala oduševiti sve ljubitelje sportskih automobila.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Iz Lotusa navode da će ovaj novitet nositi oznaku Type 130 te da će se, kada je riječ o performansama, raditi o istinskom hiperautomobilu. Nažalost za sada nema konkretnijih informacija o pogonu i performansama, a još nije poznato ni kako će vozilo izgledati. Nagađa se da će imati dimenzije slične onima modela Evora te snagu od oko 1000 KS, kao i autonomiju od oko 400 km.

Za sada službeno imamo samo priloženi video teaser na kojem se može vidjeti, čini se, stražnji kraj vozila s osvjetljenim natpisom Lotus. Također, tu je i pločica “Hand Built In Britain By Lotus”, kao i utičnica za punjač koja će biti pokrivena s električno pomičnim poklopcem.

U konačnici Lotus će proizvesti svega 130 primjeraka ovog automobila, a više bi o njemu trebali doznati uskoro. Prve isporuke su planirane za 2020.

YouTube MP3 - Hotmail
1