Ligier najavio novi sportski automobil

Ligier najavio novi sportski automobil

Zaboravljeni francuski proizvođač automobila Ligier, najpoznatiji po svom sudjelovanju u Formuli 1 između 1976 i 1996, planira povratak na automobilsku scenu s u potpunosti novim automobilom. Ime Ligier je trenutno u vlasništvu francuskog Onroak Automotive

-- tekst slijedi nakon oglasa --

S ovim će modelom Ligier obilježiti svoj pedeset godina od svog osnivanja te odati počast Guyu Ligieru, osnivaču ove marke i bivšem trkaćem vozaču, a službena premijera će se održati u rujnu. Prodaja će započeti dva mjeseca kasnije, a cijena će se kretati oko 100.000 Eura.

Veličina proizvodne serije i ime ovog automobila za sada nisu poznati, no znamo da će ga pokretati 3,7-litreni V6 snage 246 kw, odnosno 335 KS, koji će biti uparen sa 6-stupanjskim sekvencijalnim mjenjačem s ručicama na upravljaču. Trebalo bi se raditi o cestovnom vozilu, no zasigurno je predviđena i mogućnost njegove upotrebe za natjecanja.

Do ovog trenutka je objavljen samo teaser na kojem možemo vidjeti sportski dizajnirani stražnji kraj vozila s LED svjetlima, veliko stražnje krilo i difuzor, kao i izražene široke blatobrane. Ukratko ovaj model pomalo podsjeća na Mustang, a više ćemo saznati uskoro.

Podijeli:
1