Je li ovo novi Rolls-Royce Phantom?

Je li ovo novi Rolls-Royce Phantom?

Rolls-Royce će krajem ovog mjeseca predstaviti novu, osmu generaciju modela Phantom, no čini se kako ćemo neke pojedinosti o konačnom izgledu ovog automobila doznati i ranije. Naime, internetom su počele kružiti navodne fotografije ovog automobila, odnosno fotografije njegove brošure.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Na njima se nalazi verzija s produljenim međuosovinskim razmakom, a već je na prvi jasno kako su u Rolls-Royceu odlučili ne mijenjati puno dobitnu kombinaciju. Drugim riječima, prednji kraj vozila izgleda više kao facelift prethodnika, nego kako u potpunosti nova generacija.

Koliko je za sada poznato novi će se Phantom temeljiti na novoj aluminijskoj BMW-ovoj platformi CLAR, a njenu posebnu izvedbu će dijeliti s modelom Cullinan, RR-ovim “povišenim vozilom”, odnosno crossoverom. Ova će platforma omogućiti osjetno smanjenje mase i ugradnju pogona na sva četiri kotača, mada nije poznato hoće li isti biti dostupan i u novom Phantomu. Ono što se svakako može očekivati je sustav upravljanja na sva četiri kotača koji će uvelike unaprijediti upravljivost velikog Phantoma.

O luksuzu i naprednoj opremi te ponudi prostora unutar vozila nema potrebe ni govoriti, a što se motorizacije tiče za sada nije poznato hoće li ga pokretati unaprijeđena verzija ranijeg 6,75-litrenog V12 ili dorađena izvedba 6,6-litrenog bi-turbo motora iz modela Ghost. Kasnije bi ponuda mogla biti proširena i električnom verzijom, dok su hibridi isključeni kao “prijelazno” rješenje.

Službena premijera se očekuje 27-og ovog mjeseca.

YouTube MP3 - Hotmail
1