Je li Audi odlučio isključiti R8 iz svoje ponude?

Je li Audi odlučio isključiti R8 iz svoje ponude?

Prema posljednjim saznanjima čini se kako bi Audi tijekom 2020. mogao prestati s proizvodnjom modela R8. Tako barem javlja Automobile Magazine koji kaže kako bi tada na tržište trebao stići nasljednik lamborghinijevog Huracana na kojem se R8 temelji. Novi lamborghini tako ne bi dobio svog audijevog brata, a razlozi su navodno financijske naravi, odnosno priča nije isplativa.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Nadalje, već je otprije poznato kako je Audi odlučio ne dati zeleno svjetlo za novi R8 e-tron, a sada doznajemo i da su navodno otkazani i planovi za razvoj novog sportskog automobila koji je interno bio poznat kao Scorpion. Glasine su upućivale na to da bi se trebalo raditi o modelu iznimno male mase i hibridnog pogonskog sklopa s ducatijevim motorom i kombinirane snage od oko 1000 KS.

Isti izvor tvrdi kako će tijekom sljedeće godine R8 dobiti novu ulaznu izvedbu koju će pokretati 2,9-litreni bi-turbo V6 snage oko 500 KS. Isti motor bi trebao postati dio hibridnog pogonskog sklopa snage iznad 600 KS, no još uvijek nije poznato u koje će se sve modele ugrađivati. Šanse da se nađe u R8 nisu navodno nisu velike.

Podijeli:
1