LF-30 Electrified: Lexusova vizija budućnosti elektrifikacije vozila

LF-30 Electrified: Lexusova vizija budućnosti elektrifikacije vozila

Novi koncept LF-30 Electrified utjelovljuje viziju Lexusove elektrifikacije vozila do 2030. i prikazuje iskustvo nimalo slično bilo čemu trenutno na tržištu, zahvaljujući konfiguraciji s četiri elektromotora smještena u kotačima, posrednom električnom upravljanju i sustavu Lexus Advanced Posture

Lexus je predstavio svoju viziju Lexus Electrified za nadolazeće generacije elektrificiranih vozila. Vizija koja je predstavljena usmjerena je na temeljni iskorak u performansama, upravljanju i nadzoru vozila, kao i užitak u vožnji.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Glavna točka ovog događaja je predstavljanje Lexusa LF-30 Electrified Concept, koji će biti prikazan na 46. Salonu automobila u Tokiju 2019.

Kao sljedeći korak, Lexus planira predstaviti svoj prvi BEV u studenom 2019. Nakon toga, Lexus planira proširiti svoju paletu elektrificiranih vozila – predstavit će prvi Lexus PHEV i novu platformu namijenjenu BEV vozilima početkom sljedećeg desetljeća. Do 2025. Lexus će raspolagati elektrificiranim verzijama svih svojih modela.

Lexus LF-30 Electrified utjelovljuje viziju Lexusove elektrifikacije

Futuristički izgled ovog koncepta daje naslutiti izgled Lexusovih elektrificiranih vozila do 2030. No, osim privlačnog vanjskog izgleda u srži svakog sklopa Lexus Electrifieda su i performanse. Precizno upravljanje elektromotorima omogućava trenutno podešavanje položaja vozila kakvo nije moguće s konvencionalnim vozilima. Povrh toga, LF-30 Electrified koristi brojne napredne tehnologije koje sežu daleko u budućnost, iza 2030. – kao što je vozačko mjesto nove koncepcije na temelju filozofije oblikovanja s čovjekom u središtu i sustav upravljanja žicom.

Motori u kotačima

Prikazani dizajn mogao je biti postignut jedino smještajem elektromotora u kotače. Oblikom vozila se željelo vizualno izraziti energiju koju stvaraju kotači smješteni u kutovima karoserije izdužujući putničku kabinu i prelijevajući se izravno na podlogu, pojašnjavaju iz Lexusa.

Koristeći oblik vozila bez poklopca motora, zahvaljujući činjenici da je riječ o BEV-u, bilo je moguće poznato Lexusovo “vreteno” dodatno razviti tako da obavija cjelokupnu arhitekturu vozila. Prozori, koji se protežu od prednjeg do stražnjeg kraja, naglašeni blatobrani i glavna svjetla oblikuju obrise legendarnog Lexusovog vretena. Oblik karoserije je izveden uz elegantan i izduženi prednji kraj koji prelazi u linearni i oštri stražnji kraj.

Prilagodljiva boja i prozori

Neprozirnost bočnih prozora je moguće podešavati, što putnicima omogućava proširivanje vidljivosti okoline uz mogućnost visoke razine zaštite od neželjenih pogleda noću i u drugim situacijama. Boja čeone površine vozila i svjetlosni uzorci otkrivaju izvana je li vozilo u svom normalnom ili u autonomnom načinu rada, ocrtavajući tako Lexusova nastojanja za istovremenom elegancijom i funkcionalnošću.

Oblikovanje vozačkog mjesta u svojoj srži sadrži Lexusov koncept “Tazuna”. Riječ je o konceptu nadahnutom vještinom korištenja samo jedne uzde radi postizanja uzajamnog razumijevanja između konja i jahača, prekidači smješteni na upravljačkoj sklopki i virtualni zaslon su u vrlo velikoj mjeri usklađeni čime se stvara prostor koji omogućava vozaču da se usredotoči na vožnju upravljajući istovremeno raznim funkcijama kao što su navigacijski i audio sustav i odabir programa za vožnju, zadržavajući istovremeno pogled na cesti pred sobom, a ruke na upravljačkoj sklopki. Kao naznaka slike budućnosti vozačkog mjesta Tazuna, LF-30 Electrified koristi sučelja sljedeće generacije, kao što su upravljanje pokretom ruke i naprednog prikaza podataka o vozilu putem AR (augmented reality – pojačana stvarnost). Rezultat je unutrašnjost koja pruža udobnost i praktičnost za vozača i putnike.

Stakleni krov iznad stražnji sjedala ima funkciju glasovnog upravljanja i zaslon “SkyGate” kojim se upravlja pokretom ruke, a koristi AR za prikaz različitih vrsta obavijesti, kao što je realističan prikaz zvjezdanog neba, omiljenih video snimaka, pa čak i navigacije.

Prilagodba vozila tijelu

Radi postizanja značajnog napretka u performansama vozila, upravljanju, nadzoru i užitku u vožnji, LF-30 koristi brojne vrhunske tehnologije povrh napredne kontrole položaja vozila na cesti. Elektromotori smješteni u svakom od četiri kotača i nizak smještaj baterije omogućava bolje upravljanje inercijom i visoku razinu voznih performansi. Tehnologije autonomne vožnje kao i tehnologije daljinske podrške za vozilo gledaju u 2030. godinu i proširenu vrijednost koju vozila mogu ponuditi.

Tehnologija Lexus Advanced Posture Control regulira izlaznu snagu elektromotora, koji se odlikuju velikim okretnim momentom, radi podešavanja položaja vozila u skladu s onime što je ljudskom tijelu ugodno. Postavljanjem tehnologije Lexus Advanced Posture Control u srž vizije Lexus Electrified, Lexus namjerava široko primijeniti ovu tehnologiju u cijeloj svojoj paleti elektrificiranih vozila.

Autonomija i AI

Kao BEV sljedeće generacije, LF-30 koristi tehnologiju bežičnog punjenja radi jednostavnijeg svakodnevnog punjenja, upravljanje energijom uz pomoć AI (umjetna inteligencija) radi optimiranja raspodjele električne energije između vozila i kuće, te upravljanje punjenjem usklađeno s dnevnim rasporedom korisnika.

Zahvaljujući najnovijem konceptu tehnologije autonomne vožnje “Lexus Teammate”, LF-30 Electrified se odlikuje naprednim funkcijama podrške u vožnji Chauffeur mode (Vozač) i Guardian mode (Čuvar).  Putnici mogu uživati u udobnosti i bezbrižnosti autonomne vožnje dok djeluju napredne tehnologije nadzora nad položajem vozila. Povrh toga, funkcija samostalnog parkiranja i funkcija skupljanja na kućnom pragu u kojoj se LF-30 Electrified samostalno pomiče s kolnog prilaza do kućnog praga i tako pruža izuzetno visoku razinu praktičnosti.

Glavne specifikacije Lexusa LF-30 Electrified

Dužina (mm) 5.090
Širina (mm) 1.995
Visina (mm) 1.600
Međuosovinski razmak (mm) 3.200
Težina (kg) 1.750
Doseg vožnje [WLTP] (km) 500
Kapacitet baterije (kW/h) 110
Brzina punjenja (kW) 150
Ubrzanje 0-100 km/h (s) 3,8
Najveća brzina (km/h) 200
Najveća snaga (kW) / Najveći moment (Nm) 400/700

YouTube MP3 - Hotmail
1