Lexus u Ženevu dovodi produkcijski UX

Lexus u Ženevu dovodi produkcijski UX

Lexus namjerava dodatno proširiti ponudu svojih SUV/crossover modela, a prema posljednjim saznanjima prvi sljedeći novitet će biti produkcijska izvedba studije UX koja je predstavljana još 2016. tijekom tadašnjeg pariškog auto salona.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Ovogodišnji ženevski auto salon bi trebao poslužiti kao pozornica za premijeru produkcijske izvedbe spomenutog koncepta koji bi se u lexusovoj ponudi trebao smjestiti ispod modela NX. Glavna zadaća produkcijskog UX-a bi trebala biti privlačenje mlađih kupaca lexusovim proizvodima i stvaranje nove generacije poklonika ove japanske premium marke, a u Lexusu su još ranije potvrdili da za ovim modelom vlada veliki interes pa prodaja ne bi trebala biti problematična.

Drugim riječima, očekuje se kako će se serijski model poprilično ugledati na studiju kada je riječ o futurističkom i odvažnom dizajnu, dok bi u isto vrijeme trebao biti opremljen naprednom sigurnosnom i infotainment tehnologijom.

Tehničkih informacija o ovom novitetu za sada nema. Za sada je poznato da je Lexus već otprije registrirao oznake UX 200, UX 250 i UX250h. Očekuje se kako će kupcima na raspolaganju stajati nekoliko 4-cilindričnih motora te barem jedna hibridna verzija. Na kraju recimo i da će produkcijski UX biti dostupan na europskim tržištima.

Podijeli:
1