Lexus sprema konkurenta lamborghinijevom Urusu

Lexus sprema konkurenta lamborghinijevom Urusu

Prema posljednjim izvještajima iz Japana Lexus planira razviti i 2020. kupcima ponuditi svoj super SUV koji će performansama konkurirati lamborghinijevom Urusu i drugim sličnim performance SUV modelima. Tako, japanski Spyder7 javlja kako će se raditi o automobilu sa snažnim hibridnim pogonskim sklopom, a kupcima bi na izboru trebala stajati dvije verzije.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Konkretnije, navodno će se raditi o hibridu čiju će osnovu činiti 3,5-litreni V6 bi-turbo uparen s dva električna motora kombinirane snage od oko 430 KS. Snažnija izvedba F bi pak trebala koristiti 4,0-litreni bi-turbo V8 iz modela LC F pa bi kombinirana snaga trebala iznositi oko 670 KS, dakle 20-ak KS više od Urusa.

Spomenuti izvor javlja da će se ovaj SUV temeljiti na studiji LF-1 Limitless (na slici) koji je predstavljen u siječnju ove godine. Prilikom predstavljanja tog koncepta iz Lexusa su poručili kako je cilj ovog automobila pokazati “potencijalnog luksuznog predvodnika ponude u crossover izdanju.” Za sada nema nikakvih konkretnih potvrda, no pretpostavlja se da bi ovaj automobil mogao nositi oznaku LQ. Trenutno je prerano govoriti o cijeni, ali u Lexusu navodno žele ponuditi automobil osjetno jeftiniji od Urusa.

Podijeli:
1