Lexus predstavio osvježeni RC F i posebnu Track izvedbu

Lexus predstavio osvježeni RC F i posebnu Track izvedbu

Toyota je u Detroitu predstavila novu Supru, a njena premium marka Lexus je održala premijeru osvježene izvedbe svog sportskog coupea RC F te njegove posebne verzije Track. Facelift modela RC F donosi nekoliko novosti vanjštine i interijera te određene tehničke dorade koje će dodatno poboljšati njegove performanse.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Dotjerani RC F se tako može pohvaliti redizajniranim prednjim LED svjetlima s integriranim svjetlima za dnevnu vožnju. Osvježena je maska motora, prednji i stražnji branici te stražnja svjetla, kao i aero paket. Unutrašnjost je bogatije opremljena, a tu je i nekoliko manjih estetskih izmjena.

Od tehničkih novosti se izdvaja unaprjeđeni ovjes, upravljač te nosači motora. Raznim doradama je smanjena masa automobila, a osnažen je i motor. Točnije, ovaj atmosferski 5,0-litreni V8 će sada razvijati snagu od 480 KS te najveći okretni moment od 535 Nm, što je 5 KS i 8 Nm više nego što je bio slučaj ranije. Motor je uparen s dotjeranim 8-stupanjskim automatskim mjenjačem, a standardnu opremu čine sustav Launch control te michelinove Pilot Sport 4S gume. ZA ubrzanje do 100 km/h e mu trebati oko 4,3 sekunde.

Nova Track izvedba će je razvijena uz pomoć lexusovih trkaćih momčadi, a radi se o modelu koji će biti proizveden u ograničenoj seriji. Od standardnog će ga modela razlikovati razni elementi aero paketa većinom izrađeni od ugljičnih vlakana, poput prednjeg splittera, fiksnog stražnjeg krila, velikog stražnjeg difuzora i sl. Također, od ugljičnih vlakana su izrađeni krov, poklopac motora i još nekoliko komponenti vozila. Novost čine i standardni titanski ispuh, brembove carbon keramičke kočnice i sl.

Ukupno je masa vozila snižena za 80 kg pa će RC F Track do 100 km/h uz Launch control ubrzavati za oko 4 sekunde. Dodajmo i kako će kupcima biti dostupno par posebnih boja (Ultra bijela i Nebula siva), stadnardni 19-colni BBS naplatci, crvene kožne presvlake interijera s Alcantara preslakama sjedala, razni ukrasni elementi od ugljičnih vlakana i sl.

Proizvodnja ovih automobila će započeti uskoro, a kasnije će biti objavljene cijene i podaci o dostupnosti.

Podijeli:
1