Lexus predstavio novi kompaktni crossover UX

Lexus predstavio novi kompaktni crossover UX

Lexus će na ženevskom auto salonu premijerno predstaviti novi crossover pod oznakom UX koji će zauzeti svoje mjesto u ponudi ispod modela NX te tako postati tzv. ulazni model u crossover ponudu ovog japanske premium marke.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Za sada su objavljeni samo kratki video zapis i jedna fotografija ovog vozila koje nam jasno daju do znanja kako će produkcijska verzija, sukladno najavama slijediti najavnu studiju, no s očekivanim produkcijskim prilagodbama te kako će se raditi o modelu s polarizirajućim dizajnom. Drugim riječima, ili će vam se svidjeti ili neće, sredine gotovo da nema.

Unutrašnjost djeluje kvalitetno izrađena i bogato opremljena, a s obzirom da će ovaj automobil pokušati prvenstveno privući mlađe kupce može se očekivati poseban naglasak na naprednom infotainmentu.

UX je, prema riječima svog proizvođača, urbani kompaktni crossover, a glavnu konkurenciju će mu činiti Infiniti QX30, Audi Q3, BMW X1, Mercedes-Benz GLA i sl. Nova platforma na kojoj se temelji bi mu trebala omogućiti nisko težište te visoku krutost vozila što će se pozitivno odraziti na vozne sposobnosti i agilnost nalik onoj hatchbacka.

Uskoro više.

Podijeli:
1