Lexus predstavio LF-1 Limitless

Lexus predstavio LF-1 Limitless

Toyotina premium marka je u Detroitu predstavila novi konceptni model pod nazivom LF-1 Limitless s kojim nam Lexus predstavlja svoju viziju predvodnika buduće ponude u SUV pakiranju. Za dizajn je bio zadužen lexusov kalifornijski dizajnerski studio CALTY Design Research, a službeno priopćenje kaže da je dizajn Limitlessa osmišljen tako da izgleda kao “tekući metal izliven u japanski mač”, a u isto vrijeme mu je zadatak najaviti budući smjer razvoja lexusovog dizajnerskog jezika.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Iz CALTY-a kažu da je Limitless vozilo koje objedinjuje karakteristike SUV, odnosno crossovera bez žrtvovanja performansi i luksuza kojeg pružaju najbolje limuzine današnjice. Također, LF-1 Limitless objedinjuje naprednu tehnologiju i moderni dizajn te nudi novo iskustvo kako za vozača tako i za putnike.

Lexus za sada nije objavio nikakve detalje o pogonskom sklopu, već su samo rekli kako su, s obzirom da je riječ o konceptu, mogućnosti korištenja različitih pogona “bezgranične.” Drugim riječima, u ovaj bi se automobil s obzirom na toyotine mogućnosti mogao ugrađivati plug-in hibridni te električni pogon, gorive ćelije te dakako benzinski i dizelski motori. Od tehničkih podataka spomenimo dimenzije 5014 x 1986 x 1605 mm, međuosovinski razmak duljine 2974 mm te 22-colne kotače.

Službeno, Limitless za sada ne najavljuje izravno novi produkcijski model, no u Lexusu priznaju kako sada željno očekuju vidjeti reakcije medija i kupaca. Drugim riječima, ako bi reagiranja bila pozitivna Limitless bi nam lako mogao upućivati na sljedećeg predvodnika lexusove ponude, odnosno na sljedeću generaciju modela LX koji će biti konkurencija vozilima poput BMW-ovog X7, Mercedesa GLS i sl.

Podijeli:
1