Lexus LS dobiva nove digitalne dodatke i pametnu povezivost

Lexus LS dobiva nove digitalne dodatke i pametnu povezivost

Nova multimedijska platforma, 12,3-inčni dodirni zaslon, glasovni asistent "Hey Lexus", napredna navigacija u oblaku i sustav za pomoć pri parkiranju samo su neki od noviteta u osvježenoj kabini Lexusa LS

Lexusova limuzina LS u verziji za 2023. godinu dobit će još bolje vozne performanse te dodatne mogućnosti za komunikaciju i zabavu, a zahvaljujući najnovijoj tehnologiji povezivanja bit će olakšan i pristup informacijama, najavio je proizvođač.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Najnoviji multimedijski sustav Lexus Link u potpunosti će transformirati limuzinu LS. Putnicima će omogućiti interakciju sa sustavom putem dodirnog zaslona u automobilu, glasovnih naredbi ili na daljinu putem pametnog telefona, a sve zahvaljujući novom bežičnom sustavu Apple CarPlay ili žičanoj verziji za sustav Android Auto.

Hey Lexus

Novi Lexus Link Pro dio je osnovne opreme, a pruža elegantnije multimedijsko iskustvo, zahvaljujući dodirnom zaslonu od 12,3 inča i ugrađenom glasovnom asistentu “Hey Lexus” koji pametno odgovara na naredbe za surfanje Internetom, uspostavlja pozive i omogućuje rukovanje audiosustavom ili klimatizacijom.

U Lexusu LS za 2023. godinu više funkcija i bolje mogućnosti povezivanja nisu ograničeni samo na područje unutar vozila. Daljinski pristup korisniku omogućava da se funkcijama upravlja na daljinu. Bežična ažuriranja pružaju najnoviji softver za multimedijski sustav, a Lexus Link omogućuje odmrzavanje vjetrobranskog stakla na daljinu te upravljanje bravama vrata i svjetlima upozorenja putem aplikacije na pametnom telefonu.

Model Lexus LS 500h ima i opciju daljinskog podešavanja temperature u putničkom prostoru i temperature obruča upravljača. Isto tako, aplikacija omogućuje analizu podataka o vožnji, prikaz informacija o lampicama upozorenja i savjete za hibridnu vožnju, a ima i ugrađenu funkciju “Pronađi moj automobil”.

Navigacijski sustav koji kombinira mogućnost pružanja informacija o stanju u prometu u stvarnom vremenu, kao i informacija o stanju na cestama i parkiranju putem oblaka, a sve zahvaljujući novoj usluzi Premium povezivanja s ugrađenim, “uvijek povezanim”, sustavom za navigaciju.

U novom prikazu na zaslonu Digital Panoramic View Monitor, prikazuje se i stanje ispod vozila zajedno s položajem guma. Osim već velikog broja praktičnih i sigurnih rješenja u okviru sustava Lexus Safety System+, sustav za pomoć pri parkiranju dodatno poboljšava snalaženje u prostoru i osjećaj prostora pri vožnji unatrag tako što na zaslon projicira središnju liniju kretanja vozila.

Za upravljanje svim novim dodacima redizajnirana je središnja konzola, sada s više “digitalnih” dodataka, uz veću preglednost i lakše snalaženje. Središnja konzola dobila je i mjesto za odlaganje mobitela.

YouTube MP3 - Hotmail
1