Lexus LS 500h – luksuzna limuzina za ekološki osviještene

Lexus LS 500h – luksuzna limuzina za ekološki osviještene

Lexus je na ovogodišnjem detroitskom auto salonu predstavio novu generaciju modela LS, a u Ženevi je predstavljena hibridna LS 500h verzija koja će se na europskim tržištima pojaviti do kraja ove godine.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Dakako, LS 500h se temelji na istoj GA-L platformi poput konvencionalno motoriziranih izvedbi koja je omogućila niže težište i bolju raspodjelu mase u odnosu na prethodnu generaciju. Nadalje, ovu izvedbu, koja čini sam vrh ponude LS-a, pokreće posljednja izvedba pogonskog sklopa Multi Stage Hybrid System kojeg čini kombinacija benzinskog 3,5-litrenog V6 Dual VVT-i te dva električna motora kombinirane snage 264 kW, odnosno 360 KS.

Proizvođač tvrdi da će novi pogonski sklop, zahvaljujući i prilagodljivom automatskom mjenjaču, omogućiti bolju odzivnost i ubrzanje do 100 km/h za svega 5,4 sekunde. Također, povećana je ekonomičnost, a električni pogon može samostalno pokretati ovaj automobil do brzine od 140 km/h. Litij-ionska baterija je sada 20% manja od nikal-hidridne iz prethodnog LS 600h.

Komfor i sigurnost će biti podignuti na novu razinu zahvaljujući paketima Lexus Dynamic Handling i Lexus Safety System+ koji objedinjuju razne sustave poput koordiniranja kočenja, upravljača i sustava nadzora stabilnosti, odnosno razne sigurnosne sustave kao prepoznavanja pješaka i aktivnog upravljanja radi izbjegavanja sudara.

Interijer je luksuzno uređen, a karakteriziraju ga visoka kvaliteta materijala i izrade, kao i bogata infotainment oprema, vrhunska masažna sjedala, razni ukrasni elementi, razne mogućnosti personalizacije i sl.

Podijeli:
1