Lewis Hamilton i Valentino Rossi nakratko zamijenili uloge

Lewis Hamilton i Valentino Rossi nakratko zamijenili uloge

Vjerojatno najbolji vozači svoje generacije, svaki u svojem području, na stazi Ricardo Tormo u Valenciji zamijenili su vozila i isprobali sasvim drugačiji svijet utrka

Šesterostruki svjetski prvak u Formuli 1 Lewis Hamilton i deveterostruki svjetski prvak u motociklizmu Valentino Rossi svojih su, dakle, petnaest naslova odlučili staviti iza sebe i na jedan dan zamijeniti “radna mjesta”. Našli su se na stazi Ricardo Tormo u Valenciji zajedno sa svojim timovima.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Motociklistički as Rossi sjeo je potom u Mercedesov pobjednički bolid W08 iz 2017. godine, a Hamilton pak na aktualnu Yamahu YZR-M1 iz ove sezone. Odvezli su zasebno poneki krug, a potom i nekoliko njih paralelno, bok uz bok, kako bi vjerojatno okupljenim snimateljima dali priliku za uhvatiti zanimljive kadrove.

Osim zamjene bolida valja primijetiti da su se ekipe potrudile zamijeniti i vizuale, pa je tako Mercedes osvanuo sa šarenim brojem 46 i natpisom “The Doctor” na upravljaču, dok je na Yamahi bio istaknut Hamiltonov broj 44.

Nakon vožnje dvojica su velemajstora razmijenila iskustva o vidljivosti, uvjetima na stazi i općenito dojmovima vožnje na dva, odnosno četiri kotača. Odradili su i nekoliko zajedničkih krugova samo na Yamahama.

Kako se Rossi snašao u Mercedesovoj Formuli 1, a Hamilton na Yamahi, pogledajte u priloženim video reportažama.

Podijeli:
1