Land Rover planira nove manje SUV-ove

Land Rover planira nove manje SUV-ove

Prema posljednjim saznanjima Land Rover planira proširiti svoju ponudu s novim tzv. baby SUV modelima. Glavni razlog ovog poteza je dakako u želji za dodatnim povećanjem svoje prisutnosti na tržištu te ostvarivanja veće zarade s obzirom na daljnji trend popularnosti ovih vozila.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Ovi će novi modeli nadovno biti inspirirani originalnim Land Rover Freelanderom koji se prodavao između 1997 i 2014. te ostvario popriličan uspjeh. Britanski Autocar javlja kako će noviteti dimenzijama biti manji od Freelandera što je i očekivano za nove ulazne SUV/crossovere.

Prvi bi novitet iz ove serije trebao biti dugačak oko 4,2 m i njegov dolazak na tržište se očekuje 2021. Nakon njega bi se u istoj seriji trebala pojaviti još barem dva modela i svaki bi trebao imati različit karakter. Drugim riječima, jedan će biti luksuzniji i vjerojatno će nositi značku Range Rovera te biti manji od Evoquea, drugi će se biti izraženijih off-road sposobnosti i biti manja verzija budućeg Defendera, a treći će biti obiteljsko vozilo poput Discoverya Sport. Koji će od njih prvi u proizvodnju za sada nije poznato.

Isti izvor tvrdi da će se novitet, koji će se smjestiti ispod Discoverya Sport možda čak ponijeti i oznaku Freelander, dok imena ostalih nisu poznata. S tehničke strane ovi će se noviteti vjerojatno temeljiti na prilagođenoj i nešto jeftinijoj izvedbi platforme koju koriste Discovery Sport, Range Rover Evoque i Jaguar E-Pace.

Podijeli:
1