Land Rover objavio fotografije testnog Defendera

Land Rover objavio fotografije testnog Defendera

Iz Land Rovera je stigla više-manje zanimljiva objava. Onaj zanimljiviji dio je galerija fotografija testnog prototipa ovog automobila u kojoj možemo detaljnije vidjeti kako će izgledati konačni produkcijski proizvod. Manje zanimljiv dio je potvrda da će novi Defender na američka tržišta stići tijekom 2020. S druge strane za očekivati je da će se negdje u isto vrijeme početi prodavati i na velikoj većini europskih tržišta, uključujući i ono naše.

Koliko je za sada poznato službena premijera novog Defendera će se održati u drugoj polovici sljedeće godine, no nije isključeno i da nas Land Rover iznenadi s ranijim predstavljanjem ovog automobila. Trenutno još uvijek traju testiranja koja će s početkom 2019. ući u svoju posljednju fazu.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Priložene fotografije potvrđuju da će novi Defender zadržati prepoznatljivi kutijasti dizajn karakterističan za proizvode ove marke, no znamo da će se “ispod kože” raditi o sasvim novom i modernom automobilu za kojeg u Land Roveru vjeruju da će privući vrlo široki krug potencijalnih kupaca.

Vjeruje se da će kupcima biti ponuđene barem dvije karoserijske izvedba ona s trima te ona s petorim vratima. Prva će vjerojatno revitalizirati oznaku Defender 90 te će imati kraći međuosovinski razmak, a druga verzija s duljim međuosovinskim razmakom će nositi oznaku Defender 110.

Defender će se temeljiti na novoj modularnoj platformi MLA (Modular Longitudinal Architecture) koja će omogućiti ovom automobilu da bude značajno lakši te krući od svog prethodnika. Također, ova je platforma predviđena za ugradnju motora s unutarnjim izgaranjem, blagih te plug-in hibridnih pogonskih sklopova, kao i baterijskih električnih pogona.

Što se tiče samog Defendera osnovu motorizacije će činiti 2,0-litreni 4-cilindrični turbo dizelski i benzinski motori. Kasnije bi ponuda trebala biti proširena i sa 6-cilindričnim benzincima i dizelašima, a otvorena je i mogućnost hibridnog Defendera.

Podijeli:
1