Land Rover najavio novi Range Rover Evoque

Land Rover najavio novi Range Rover Evoque

Kada je prije tri godina najavljivao dolazak cabrio izvedbe modela Evoque Land Rover je taj automobil najavio žičanim skulpturama. Čini se kako im se takav potez svidio pa su se ponovno odlučili na isti način najaviti dolazak nove, druge generacije modela Evoque čija će se premijera održati 22-og ovog mjeseca u Londonu.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Trenutni model je bio veliki prodajni hit za svog proizvođača s obzirom kako je od 2011. naovamo prodan u preko 750.000 primjeraka širom svijeta. Knjiga narudžbi će se za pojedina tržišta otvoriti na dan premijere pa ćemo tada saznati više o ovom automobilu.

Najavne skulpture nam otkrivaju tek opći oblik vozila, no što se dizajna tiče za očekivati je da će se novi Evoque ugledati na modela Velar, a to su donekle potvrdila i ranija viđenja testnih vozila. Tehničke specifikacije novog Evoquea još uvijek nisu poznate, no očekuje se kako će se temeljiti na unaprjeđenoj izvedbi platforme trenutnog modela. To će dovesti do proširenje traga kotača te do produženja međuosovinskog razmaka. Rast vanjskim dimenzija neće biti značajan, no ponuda prostora unutar putničke kabine će primjetno narasti.

Osnovu motorizacije će činiti JLR-ovi 4-cilindrični benzinski i dizelski Ingenium motori, a u ponudi bi se trebao naći i hibridni pogonski sklop čiju će osnovu činiti 1,5-litreni 3-cilindrični benzinac. Automatski mjenjači te pogon na sva četiri kotača, kao i druga napredna i bogata oprema se podrazumijevaju.

Podijeli:
1