Land Rover najavio novi Defender

Land Rover najavio novi Defender

Land Rover je objavio teaser novog Defendera u kojem nam je potvrdio da će premijera nove generacije ovog automobila biti održana tijekom sljedeće godine. Točnije, na priloženom teaseru možete vidjeti još uvijek zamaskirani novi Defender uz natpis “Ne odmatati prije 2019.” Dodajmo i da je iz Land Rovera natuknuto kako bi više informacija o ovom “poklonu” mogli doznati 27. prosinca.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Za sada znamo da će novi Defender zadžati prepoznatljivi kutijasti dizajn karakterističan za proizvode ove marke, no da će se “ispod kože” raditi o sasvim novom i modernom automobilu. Također, znamo da će kupcima biti ponuđene barem dvije karoserijske izvedba ona s trima te ona s petorim vratima. Prva će vjerojatno revitalizirati oznaku Defender 90 te će imati kraći međuosovinski razmak, a druga verzija s duljim međuosovinskim razmakom će nositi oznaku Defender 110.

Defender će se temeljiti na novoj modularnoj platformi MLA (Modular Longitudinal Architecture) koja će omogućiti ovom automobilu da bude značajno lakši te krući od svog prethodnika. Također, ova je platforma predviđena za ugradnju motora s unutarnjim izgaranjem, blagih te plug-in hibridnih pogonskih sklopova, kao i baterijskih električnih pogona.

Što se tiče samog Defendera osnovu motorizacije će činiti 2,0-litreni 4-cilindrični turbo dizelski i benzinski motori. Kasnije bi ponuda trebala biti proširena i sa 6-cilindričnim benzincima i dizelašima, a otvorena je i mogućnost hibridnog Defendera.

Podijeli:
1