Land Rover Defender Works V8 – Novi stari Defender

Land Rover Defender Works V8 – Novi stari Defender

Tijekom pretprošle godine iz Land Rovera su poručili kako se stari Defender neće vratiti u proizvodnju, no nisu ništa rekli o posebnim izvedbama. Upravo je jednu takvu Land Rover predstavio za sve one koji žele klasični Defender dok čekaju da se na tržištu pojavi nova generacija.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Također Land Rover Defender Works V8 je model s kojim ovaj britanski proizvođač obilježava sedamdesetu obljetnicu te odaje počast svojim ranim modelima koji su bili pogonjeni upravo V8 motorima. U konkretnom slučaju radi se o atmosferskom 5,0-litrenom V8 motoru snage 405 KS i najvećeg okretnog momenta od 515 Nm što ovu verziju čini najsnažnijim i najbržim tvorničkim Defenderom do sada.

Vrijedi spomenuti i da je ovaj pogonski stroj uparen s 8-stupanjskim ZF-ovim automatskim mjenjačem te dakako pogonom na sva četiri kotača. Do 100 km/h će ubrzati za 5,6 sekundi, dok će mu najveća brzina iznositi 170 km/h. Dorađene su kočnice i unaprijeđen ovjes, a tu su i 18-colni alu naplaci s 265/65 all-terrain gumama.

Kupcima će na izboru stajati osam boja vanjštine, nekoliko elemenata u kontrastnoj crnoj boji poput krova, maske i lukova blatobrana, potom par elemenata od aluminija i sl, a tu su i bi-LED prednja svjetla. Interijer je također dorađen, a posebno se ističu Recaro sportska sjedala, kožne presvlake te nešto bogatija oprema.

Land Rover će proizvesti svega 150 primjeraka ovog vozila, a kupci će moći izabrati između dvije izvedbe različitog međuosovinskog razmaka, odnosno izvedbu 90 i 110. Cijena za verziju 90 kreće od 150.000 Funti, odnosno 170.000 Eura. U Land Roveru kažu kako će ovaj Defender biti dostupan za osobne narudžbe na europskim te tržištima Bliskog istoka i sjeverne Afrike te da će kupcima biti dostupne razne mogućnosti personalizacije.

Podijeli:
1