Land Rover Defender Works V8 – Novi stari Defender

Land Rover Defender Works V8 – Novi stari Defender

Tijekom pretprošle godine iz Land Rovera su poručili kako se stari Defender neće vratiti u proizvodnju, no nisu ništa rekli o posebnim izvedbama. Upravo je jednu takvu Land Rover predstavio za sve one koji žele klasični Defender dok čekaju da se na tržištu pojavi nova generacija.

Također Land Rover Defender Works V8 je model s kojim ovaj britanski proizvođač obilježava sedamdesetu obljetnicu te odaje počast svojim ranim modelima koji su bili pogonjeni upravo V8 motorima. U konkretnom slučaju radi se o atmosferskom 5,0-litrenom V8 motoru snage 405 KS i najvećeg okretnog momenta od 515 Nm što ovu verziju čini najsnažnijim i najbržim tvorničkim Defenderom do sada.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Vrijedi spomenuti i da je ovaj pogonski stroj uparen s 8-stupanjskim ZF-ovim automatskim mjenjačem te dakako pogonom na sva četiri kotača. Do 100 km/h će ubrzati za 5,6 sekundi, dok će mu najveća brzina iznositi 170 km/h. Dorađene su kočnice i unaprijeđen ovjes, a tu su i 18-colni alu naplaci s 265/65 all-terrain gumama.

Kupcima će na izboru stajati osam boja vanjštine, nekoliko elemenata u kontrastnoj crnoj boji poput krova, maske i lukova blatobrana, potom par elemenata od aluminija i sl, a tu su i bi-LED prednja svjetla. Interijer je također dorađen, a posebno se ističu Recaro sportska sjedala, kožne presvlake te nešto bogatija oprema.

Land Rover će proizvesti svega 150 primjeraka ovog vozila, a kupci će moći izabrati između dvije izvedbe različitog međuosovinskog razmaka, odnosno izvedbu 90 i 110. Cijena za verziju 90 kreće od 150.000 Funti, odnosno 170.000 Eura. U Land Roveru kažu kako će ovaj Defender biti dostupan za osobne narudžbe na europskim te tržištima Bliskog istoka i sjeverne Afrike te da će kupcima biti dostupne razne mogućnosti personalizacije.

Podijeli:
1