Land Rover će novog Defendera predstaviti tijekom 2018.

Land Rover će novog Defendera predstaviti tijekom 2018.

Prema posljednjim saznanjima Land Rover do kraja iduće godine, taman za sedamdesetu obljetnicu ove marke, planira predstaviti novu generaciju modela Defender, odnosno prema mišljenju većine, svog najznačajnijeg modela.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Land Rover želi od sljedećeg Defendera napraviti treći stup svoje ponude, pored Discoverya i linije Range Rovera. Također, Britanci žele godišnje prodavati oko 100.000 primjeraka godišnje, a kako bi u svemu tome uspjeli u Land Roveru Defender namjeravaju ponuditi u dvije verzije različitog međuosovinskog razmaka te u par karoserijskih izvedbi, uključujući i onu s uklonjivim platnenim krovom. Kasnije će ponuda vjerojatno biti proširena i s pickupom.

Britanski Autocar javlja, pozivajući se na insajdere, da dizajn nove generacije neće biti previše sličan ranijem konceptu DC100 (na slici), ali i da se neće raditi o pretjeranom retro inspiriranom izgledu. S tehničke strane osnovu će činiti pretežno aluminijska platforma koja čini osnovu modelnih linija Discovery i Range Rover.

Najveći problem pred Land Roverom je pozicioniranje novog Defendera koji se za razliku od istinskog off-roadera, kakav je bio prethodnik, mora svidjeti širem krugu potencijalnih kupaca. Tako će novi Defender ipak biti nešto “mekši” automobil pogodan za svakodnevnu upotrebu, no dakako svojim će kupcima morati ponuditi i istinske off-road sposobnosti.

Podijeli:
1