Lamborghinijeva GT vizija prvo stiže u video igru

Lamborghinijeva GT vizija prvo stiže u video igru

Lamborghini Lambo V12 Vision Gran Turismo predstavljen je u Monte Carlu kao konceptno vozilo koje će svi moći isprobati u igri Gran Turismo Sport na PlayStationu

U Monte Carlu je protekloga vikenda predstavljen futuristički koncept Lamborghini Lambo V12 Vision Gran Turismo, hiperautomobil prilično impresivnog visokotehnološkog izgleda. Ako vam se čini da je isti “ispao” iz neke video igre – u pravu ste. Lambo V12 Vision GT upravo je to: vozilo koje će se moći isprobati, prije nego na cesti, u video igri Gran Turismo Sport na PlayStationu 4, od proljeća 2020 godine.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Stefano Domenicali, prvi čovjek Lamborghinija, napomenuo je kako je njihova kompanija ovime htjela prikazati virtualni model automobila u obliku stvarne makete. Ovaj će “futuristički i cool” dizajn prije svega privući mlade generacije ljubitelja igara i utrka, kao i entuzijaste za superautomobilima, smatra Domenicali.

Koncept Lambo V12 Vision GT zamišljen je kao napredni trkaći jednosjed s pogonskim sklopom posuđenim iz modela Lamborghini Sián FKP 37. Na njemu je sve podređeno aerodinamici, dok je dizajn bočnih prozora posudio motiv šesterokuta od modela Lamborghini Marzal iz 1968. godine. Sprijeda i straga ovaj koncept tradiciju marke prikazuje i kroz prepoznatljiva svjetla Y-oblika.

Iznutra, kabina više nalikuje onoj kod borbenog zrakoplova. U nju se ulazi sprijeda, a ploču s instrumentima zamjenjuju kontrole na naprednom upravljaču kao i head-up zaslon s projekcijom ključnih informacija na vjetrobransko staklo.

O vožnji ovog koncepta po cesti za sada se u Lamborghiniju ne usude govoriti, a najavili su tek kako će ga “svatko moći provozati” unutar spomenute igre za PlayStation. Dok se to ne dogodi, uživajte u priloženoj galeriji s preko 30 fotografija i rendera.

Podijeli:
1