Lamborghinijev prvi električni model imat će prostranu stražnju klupu

Lamborghinijev prvi električni model imat će prostranu stražnju klupu

Lamborghini je tek predstavio svoj prvi hibridni model, a već se govori i o potpunoj tranziciji na elektromotore, barem u nekim nadolazećim modelima. Prvi od njih bit će neočekivan

Tek što je javnosti otkriven Revuelto, prvi pravi hibridni Lamborghini s V12 motorom i tri elektromotora, počelo se govoriti i o prvom potpuno baterijsko-električnom automobilu iste marke. CEO Lamborghinija Stephan Winkelman prvo je potvrdio da će biti riječ o, za njih pomalo neobičnom modelu, tipa 2+2 Grand Tourer. To bi značilo da će talijanska marka iskoračiti u novi segment i ponuditi nešto komforniji automobil, ne nužno sportski hiperautomobil, vjerojatno ohrabrena uspjehom Urusa.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Osim ove informacije, javnost je ovih dana doznala još nekoliko detalja. Šef prodaje i marketinga Federico Foschini potvrdio je da će prvi EV Lamborghini morati imati doseg od najmanje 300 milja (480 kilometara) s jednim punjenjem baterije, jer u slučaju kada nema alternativnog pogona, to je minimum prihvatljivoga. K tome, novi će model biti GT tipa, s “udobnom stražnjom klupom” – dakle, i po tom pitanju značajno će se razlikovati od većine aktualnih modela u njihovoj ponudi.

Na stražnju klupu, kaže Foschini, moći će se udobno smjestiti dvoje odraslih ljudi, iako neće imati prostora kao na prednjim sjedalima. Sprijeda, pak, položaj sjedenja vozača i osjećaj u vožnji bit će slični kao kod većine sportskih modela ove marke. Formom bi, dakle, ovaj GT model mogao nalikovati na koncept Estoque (na naslovnoj slici) predstavljen 2008. godine.

Za sada ovu kompaniju i dalje brine dostupnost infrastrukture za punjenje, pa u principu čekaju da im taj problem riješe veći igrači na tom tržištu. Nakon što u svijetu bude dovoljno punionica, a tehnologija brzog punjenja sveprisutna, možemo očekivati i prostranog električnog Lamborghinija s četverim vratima. U ovom trenutku, početak njegove proizvodnje udaljen je oko pet godina.

YouTube MP3 - Hotmail
1