Lamborghinijev četvrti model će biti inspiriran prošlošću

Lamborghinijev četvrti model će biti inspiriran prošlošću

U Lamborghiniju već dulje vrijeme razmišljaju o mogućnosti lansiranje još jednog, odnosno četvrtog modela, a sada su stigle i neke još uvijek službeno nepotvrđene informacije koje ukazuju na to da je donijeta odluka o dodatnom proširenju ponude, no na ovaj potez ćemo pričekati još koju godinu.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Naime, CarAdvice tvrdi, pozivajući se na insajdere, da se u Lamborghiniju nakon dolaska modela Urus na tržište neće previše žuriti s novim, četvrtim modelom u ponudi. Točnije, dolazak ovog automobil ne treba očekivati prije 2023.

Nadalje, isti bi se trebao temeljiti na modularnoj platformi koju će sigurno dijeliti s nasljednicima Huracana i Aventadora ili barem jednim od njih. Dizajn bi pak trebao imati retro štih, odnosno inspiracija za izgled ovog automobila bi mogli biti modeli poput Miure ili Countacha.

Za sada nije poznato hoće li četvrti Lamborghini biti u osnovi novi tzv. ulazni model koji će se u ponudi smjestiti ispod Huracana ili će zauzeti neko drugo mjesto. Također, ostaje otvoreno pitanje karoserijskog oblika jer nastavak trenutne popularnosti SUV-ova bi mogao rezultirati proizvodnjom još jednog SUV/crossovera koji bi se pridružio skorašnjem Urusu. U Lamborghiniju namjeravaju biti spremni za svaki scenarij.

Dakako, tu je i pitanje pogonskog sklopa. Lamborghini navodno s Audijem radi na razvoju sportskog električnog automobila pa bi četvrti Lambo mogao biti upravo električni model. U svakom slučaju o pogonu je još uvijek prerano govoriti iako u Lamborghiniju ističu da će još neko vrijeme ostati vjerni atmosferskim benzincima.

Nadamo se da ćemo uskoro saznati više.

YouTube MP3 - Hotmail
1