Lamborghini Urus se odlično snalazi i na snijegu

Lamborghini Urus se odlično snalazi i na snijegu

Datum konačne premijere lamborghinijevog novog SUV-a je svakim danom sve bliži, a proizvođač iz Sv. Agate Bolonjske nastavlja s objavom video teasera s kojim nam daje uvid u Urusove mogućnosti. Nakon pustinje i načina rada pogonskog sustava Sabbia, sada je na red došao način rada Neve, odnosno snijeg.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Podsjetimo, uz načine rada pogonskog sklopa Strada, Sport i Corsa kojima su opremljeni i ostali lamborghinijevi modeli, Urus, odnsono njegov izbornik Anima, će svojim kupcima ponuditi i načine rada Terra (zemlja), Neve (snijeg) i Sabbia (pijesak).

Iz Lamborghinija za sada nisu točno pojasnili do kakvih sve točno promjena dolazi izborom pojedinog načina rada pogonskog sklopa, no kod načina Neve vjerojatno se radi o snižavanju praga za aktivaciju sustava nadzora proklizavanja kotača i stabilnosti vozila, “omekšavanju” odzivnosti papučice gasa i sl.

Urus će se temeljiti na VW-ovoj MLB Evo platformi, a pokretat će ga 4,0-litreni V8 bi-turbo snage oko 650 KS uparen s automatskim mjenjačem i pogonom na sva četiri kotača. U Lamborghiniju očekuju da će Urus postati veliki prodajni hit te da će kroz nekoliko godina činiti gotovo polovicu ukupne prodaje ove marke. Cijena trenutno nije točno poznata, no očekuje se kako će se kretati oko 200.000 Eura.

1