Lamborghini Urus s lakoćom svladava pustinjske dine

Lamborghini Urus s lakoćom svladava pustinjske dine

Nakon nekoliko godina razvoja Lamborghini je spreman za skorašnju premijeru svog prvog modernog SUV-a, odnosno modela Urus koji će biti predstavljen početkom idućeg mjeseca. Najavna kampanja je već započela, a Lamborghini je objavio više video teasera kojima nam daje uvid u ono što nas očekuje.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

U prvom video zapisu možete vidjeti snimke vožnje testnog prototipa kroz pustinju, a saznajemo i da će Urus svojim vozačima ponuditi tri nova načina rada pogonskog sklopa. Točnije, uz Strada, Sport i Corsa, kojima su opremljeni i ostali lamborghinijevi modeli, Urus nudi i načine rada Terra (zemlja), Neve (snijeg) i Sabbia (pijesak).

Sva tri načina rada nude dodatno prianjanje kotača na dotičnim podlogama i kvalitetnije vozne sposobnosti, a Sabbia će se svakako prvenstveno svidjeti kupcima na Bliskom istoku gdje bi Lamborghini trebao prodati značajan broj Urusa.

Na ostalim priloženim video zapisima u pravilu se mogu vidjeti pojedini detalji proizvodnje modela Urus, a što se vanjskog dizajna tiče svakako će veliki utjecaj imati najavni istoimeni koncept predstavljen prije više od pet godina. S tehničke strane svakako vrijedi izdvojiti kako će se Urus temeljiti na MLB Evo platformi te će ga pokretati 4,0-litreni bi-turbo V8 snage oko 650 KS. Ovaj će motor biti uparen sa sustavom pogona i upravljanja na sva četiri kotača.

Službena premijera će biti održana 4. prosinca, a do tada ćemo vjerojatno doznati više o ovom automobilu.

Podijeli:
1