Lamborghini Urus po ledu vozio rekordnih 298 km/h

Lamborghini Urus po ledu vozio rekordnih 298 km/h

Na događanju nazvanom "Dani brzine" na zaleđenom ruskom Bajkalskom jezeru, veliki SUV Lamborghini Urus oborio je rekord za brzinu vožnje po ledu, koja je gotovo jednaka njegovoj deklariranoj maksimalnoj brzini

“Dani brzine” održani na ruskom Bajkalskom jezeru, najdubljem jezeru na svijetu čija je površina trenutačno zaleđena, izrodili su novi rekord za brzu vožnju po ledenoj površini. Novi svjetski rekorder u ovoj disciplini je SUV Lamborghini Urus, a s postignućem su se pohvalili iz ove kompanije.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Kažu kako je Urus, za čijim je upravljačem bio iskusni ruski vozač po ledu Andrej Leontjev, pokazao iznimnu izvedbu, snagu i upravljivost unatoč smanjenoj trakciji zbog zaleđene staze i stalnim naletima vjetra. Leontjev je 650 konjskih snaga iz twin-turbo V8 motora iskoristio kako bi na stazi dugoj 1.000 metara zabilježio maksimalnu brzinu od čak 298 km/h. Urusova najviša brzina prema službenim karakteristikama inače iznosi 305 km/h, pa je u ovim ekstremnim uvjetima Lamborhinijev luksuzni SUV dosegnuo gotovo svoj tvornički deklarirani maksimum.

Andrej Leontjev

U mjerenju vremena na 1.000 metara, kada je kretao iz zaustavljenog položaja na startu, Leontjev je s Urusom postigao prosječnu brzinu od 114 km/h.

Ovi rekordi bit će potvrđeni u travnju, kada Međunarodna automobilistička federacija (FIA) i Ruska automobilska federacija (RAF) službeno objave rezultate mjerenja s događanja održanoga na Bajkalskom jezeru od 10. do 13. ožujka.

Podijeli:
1