Lamborghini Urus PHEV s Panamerinim hibridnim pogonom

Lamborghini Urus PHEV s Panamerinim hibridnim pogonom

Lamborghini je prije koji dan predstavio svoj novi SUV i već smo otprije znali kako će Urus u konačnici biti dostupan i s hibridnim pogonskim sklopom, a sada doznajemo kako bi se trebalo raditi o pogonu preuzetom iz porscheove Panamere.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Točnije, Auto Express javlja, pozivajući se na insajderske izvore kako bi se trebalo raditi o plug-inhibridnom pogonskom sklopu s 4,0-litrenim bi-turbo V8 te električnim motorom iz Panamere Turbo S E-Hybrid.

Isprva se pretpostavljalo kako bi hibridni model trebao dobiti V6 motor i biti nešto slabiji od lansirane verzije, no na ovaj način će hibridni Urus ustvari biti još snažniji od standardne izvedbe. Naime, spomenuta Panamera razvija snagu od 680 KS i najveći okretni moment od 850 Nm, a moguće je kako će ovaj pogonski sklop u Urusu biti još i snažniji. Inače, snaga standardnog Urusa iznosi 658 KS, a najveći okretni moment mu je istih 850 Nm.

Također, hibridni će Urus biti i štedljiviji te imati nižu emisiju ugljičnog dioksida što će biti korisno na mnogim tržištima.

Podijeli:
1